• Načítám...
>

Na Lhotce se prezentovali pólisté

  • 22. července 2021,
  • 8:08,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

Vodní pólisté, a klub z Prahy 4 Stepp Praha, se prezentovali na exhibičním zápase na koupališti Lhotka. Cíl byl jasný. Přilákat nové zájemce o tento krásný, ale někdy i trochu drsný sport. Právě koupaliště Lhotka je jedno z míst, kam hráči vodního póla chodí pravidelně trénovat.

Reklama

V rámci akce Léto na čtyřce, ožilo koupaliště Lhotka vodním pólem. Během komentovaného, exhibičního zápasu proti sobě nastoupila mládež klubu Stepp Praha. A bylo se na co dívat.

"Dnes je zde zorganizován exhibiční zápas ve vodním pólu. Je to díky tomu, že je zde zrekonstruováno koupaliště na Lhotce, které jsme i v minulosti, náš klub, využívali k tréninku vodního póla během prázdnin. Náš klub se jmenuje Stepp Praha. Je v současné době asi jeden z nejúspěšnějších a největších klubů vodního póla v Praze, který vlastně domácí stánek má na Plaveckém stadiónu Podolí. Ale díky podpoře Prahy 4, můžeme trénovat v různých lokalitách," konstatoval Roman Zachoval - předseda UKVP Stepp Praha.

A tak se mohutně trénuje i během letních měsíců, třeba také na koupališti Lhotka.

"Sezóna vodního póla je zorganizována od září do června. Čili mimo ty letní měsíce kdyby to vlastně vyzývalo k tomu, to vodní pólo hrát. Ale snažíme se udržovat v kondici i přes léto. To znamená trénovat ve vodě. Vodní pólo je velmi komplexní sport. Není to jen o plavání, ale je to o všeobecné přípravě: běhání, házení míčem a podobně," popsal Roman Zachoval - předseda UKVP Stepp Praha.

"Vodní pólo nehraje úplně každý, takže dnes je to ukázka jednoho z oddílů, které podporujeme. Podporujeme mladé vodní pólisty, takže dnes tu jsou mladé holky většinou. Ale přijdou i kluci, kteří vlastně předvedou, jak vypadá vodní pólo. A snad nalákají, dnes v tomto počasí asi moc ne, ale snahou je nalákat další vodní pólisty," doplnil Zdeněk Kovářík (ODS) - místostarosta MČ Praha 4.

Pokud by tak vaše dítko mělo zájem hrát vodní pólo, může se jednoduše zapojit. Kontakt na trenéry získáte na webových stránkách stepp.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu