• Načítám...
>

Slavoj Podolí pořádá letní fotbalové kempy

  • 28. července 2021,
  • 17:42,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

AFK Slavoj Podolí pořádá, ve spolupráci s městskou části Prahy 4, fotbalové kempy pro malé fotbalisty a fotbalistky. Během týdenního soustředění se věnují hlavně technice a fyzičce. Mladí sportovci si ale přičichnou třeba i k jiným, sportovním disciplínám.

Reklama

Slavoj Podolí pořádá, během letních měsíců, příměstské fotbalové kempy pro malé fotbalisty, ale i fotbalistky. Na jeden s kempů jsme dorazili i my s naší kamerou.

"Rodiče nám kluky v osm hodin ráno přivedou. Ve čtyři si je odvedou. Máme tady deset trenérů, kteří se o kluky starají, kteří jsou kvalifikovaní. Během dne si kluci vyzkouší, kromě fotbalu, který je prioritou tohoto kempu, různé kolektivní sporty. Jako je třeba házená, ragby. Zkoušíme s klukama atletiku. Je to prostě takový týden zážitků. V tom fotbale jsme zaměřeni hlavně na techniku. Rozvíjíme jejich individuální dovednosti," konkretizoval Michal Hladík - šéftrenér AFK Slavoj Podolí Praha. 

Jedna se zajímavých aktivit, která účastníky kempu čekala, byl workshop Honzy Webera, osminásobného mistra světa ve footbagu.

"Dnes jsme měli na pořadu dne freestyle show jak s footbagem, tak fotbalovým míčem. Děcka se nejprve seznámily s těmito sporty, protože není to úplně obecně známé. Není to jako fotbal a hokej u nás. Následně jsem měl pro ně připraven i hakisakový workshop, kde zjistili, že ta technika skutečně pomáhá i při fotbale. Potom následovala soutěž, kdy si zkoušeli zpracování. Z velké výšky, samozřejmě klasickou, základní chytko za záda a následovalo finále -vítězná sestava z mistrovství světa. A potom triky pro pobavení: s hodinkami, a tak popodobně, což nesmí u žádné freestyle show chybět," popsal Honza Weber - osminásobný mistr světa ve footbagu.  

Děti jsou s průběhem fotbalového kempu více než spokojené.

Celý příměstský fotbalový kemp finančně podpořila i městská část Prahy 4.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu