• Načítám...
>

V Praze 4 je pět nových, květnatých luk

  • 18. srpna 2021,
  • 14:36,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Počet květnatých luk v Praze 4 se zvýšil o pět. Celkem jich je na území městské části šest. Radnice chce v jejich budování pokračovat i v následujících letech.

Reklama

Praha 4 se pustila do budování květnatých luk. Jenom v letošním roce se jejich počet, na území městské části, zvýšil celkem o pět.

"V současnosti máme šest květnatých luk. My jsme těmi pěti letošními navázali na velice úspěšný, pilotní projekt z loňského roku, kdy jsme vyseli květnatou louku na Novodvorské ulici. Dostali jsme desítky pozitivních reakcí od našich občanů a je to i v souladu s klimatickou biopolitikou zvyšování biodiverzity ve městě," uvedl Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Šesti loukami to ale nekončí. Radnice i nadále hledá další vhodná místa, kde by květiny mohly být vysety.

"Rádi bychom každý rok přidávali. Letos to bylo pět luk k té jedné loňské, a pro příští rok bychom to množství zase zvětšili. Asi nepůjdeme nějakou geometrickou řadou, ale vzhledem k tomu, jaký pozitivní to má ohlas u občanů, tak bychom rádi v tomto trendu pokračovali. Tipujeme a hledáme v součinnosti s Technickou správou komunikací zejména takovéto středové pásy zeleně. Toto je tedy výjimka. Toto je louka přímo u úřadu městské části, docela malých rozměrů, ale přesto velmi pestrá," upozornil Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Jak přiznává radní Tomáš Hrdinka, nová místa musí splňovat hned několik kritérií městské části.

"My musíme zvážit několik aspektů. Jednak aby byla co nejvíce na očích. Samozřejmě když bude někde za lesem, tak ji málo lidí uvidí a my uděláme málo lidem radost. Což ty středové pásy splňují. Je to třeba proti zastávkám MHD. Potěší se tím kolemjdoucí i třeba řidiči, kteří čekají na zelenou," dodal Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

O údržbu květnatých luk se stará městská část. Květiny jsou ale vybírány tak, aby nevyžadovaly žádnou zásadní péči.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu