• Načítám...
>

Praha 4 instaluje pro veřejnost nové lavičky

  • 27. srpna 2021,
  • 17:48,
  • PRAHA 4,
  • Dagmar Kopečková

Praha 4 instaluje pro veřejnost nové lavičky. Reaguje tak na žádost občanů, kterým je posezení, z některých míst, odstraňováno. Městská část lavičky zatím nahradí z vlastních zdrojů.

Reklama

Na zastávku hromadné dopravy v Olbrachtově ulici v Praze 4 se vrátily lavičky. Městská část je nechala instalovat na žádost veřejnosti.  

"My tímto reagujeme na desítky stížností a podnětů od našich občanů, aby se zmizelé lavičky vrátily na městskou část Praha 4. Zde vlastně instalujeme první lavičky z našich zásob," upozornil Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.  

Zatím přibyly pouze tři.  Radnice by však ráda, alespoň částečně, nahradila i další lavičky, které jsou postupně z jednotlivých míst odstraňovány. 

"Z městské části Praha 4 zmizelo, a ještě zmizí, celkem asi tři sta laviček, z celkového počtu tisíc čtyři sta, které zmizí z celé Prahy. Důvodem je to, že ta firma, která je zde provozovala a instalovala, tak ta zkrachovala a ty lavičky byly exekučně zabaveny," vysvětlil Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Lavičky, které byly na pozemcích svěřených do správy Prahy 4, městská část zatím nahradí ze svých zdrojů. Občanům se tak navrátí možnost si na konkrétních místech, díky posezení, odpočinout. 

"My už jsme předtím vlastně věděli, že toto musíme nějak promptně řešit a jsou to opravdu lavičky z našich zásob, které jsme na plochy magistrátní, s jejich svolením, dočasně instalovali. A doufáme v nějaké rychlé řešení ze strany magistrátu, kdy v příštích měsících přijde s nějakým trvalým řešením a tyto dočasné lavičky si nahradí svými. My je potom budeme moci vrátit na naše plochy," doplnil Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Praha 4 hodlá instalovat zhruba třicet až padesát laviček, a to na nejvíce frekventovaná místa. Konkrétně tak lavičky budou stát například před radnicí, před poliklinikou nebo na hlavních přestupních uzlech MHD.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu