• Načítám...
>

Praha 4 otevřela nové beachvolejbalové hřiště

  • 2. září 2021,
  • 15:53,
  • PRAHA 4,
  • Dagmar Kopečková

Městská část Praha 4 slavnostně otevřela nové beachvolejbalové hřiště v Základní škole Jitřní. Stavba sportoviště trvala dva měsíce a úvodní zápas obstarali reprezentanti v plážovém volejbale Ondřej Perušič a David Schweiner.

Reklama

Městská část Praha 4 slavnostně otevřela nově vybudované beachvolejbalové hřiště. Sportoviště bylo postaveno v Základní škole Jitřní a má jasný cíl. Tím je podpora sportu u dětí a mládeže. 

"Ten sport je jedna z věcí, která dětem nesmírně chyběla. Zvlášť, když měly výuku doma a svádělo je to sedět doma u počítače ještě více a nehýbat se. Tento sport je v současné době velmi populární. Máme úspěšné reprezentanty, ale nejen v mužské kategorii, ale i v ženské. To znamená, že docela ten sport jde do podvědomí," uvedla Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4.

Stavba hřiště trvala dva měsíce a její celková cena dosáhla výše 594 tisíc korun. Základní škola Jitřní vybudování nového sportoviště uvítala. 

"My jsme škola, která má rozšířené hodiny tělesné výchovy, máme jich více. A snažíme se, abychom rozšířili i možnosti sportování. To znamená, že jeden ze sportů, který přidáváme, tak je plážový volejbal a do budoucna chceme přidávat další sporty," řekl Jiří Barták, zástupce ředitelky ZŠ Jitřní.

Slavnostního zahájení se zúčastnili taktéž čeští reprezentanti v plážovém volejbale, Ondřej Perušič a David Schweiner. Olympionici měli tu čest odehrát na novém hřišti historicky první zápas.

"Stavba jakéhokoli sportoviště je hodně prospěšná, protože sport v jakékoli formě nebo na jakékoli úrovni je prospěšný pro zdraví. Zejména pro malé děti je důležité, aby si k jakémukoli sportu, nemusí to být zrovna beachvolejbal, ale já samozřejmě preferuji beachvolejbal, tak aby si k němu našly vztah a dělaly něco, co je baví," doplnil Ondřej Perušič, český reprezentant v plážovém volejbale. 

Nové, moderní hřiště není však v Praze 4 jediné. Plochy pro beachvolejbal má již v provozu i ZŠ Jílovská. Městská část zároveň buduje další v ZŠ Na Chodovci, a také v Ohradní.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu