• Načítám...
>

V Praze 4 se konal osmý ročník PesFestu

  • 5. září 2021,
  • 17:20,
  • PRAHA 4,
  • Dagmar Kopečková

Park Na Pankráci pozval všechny milovníky psů na PesFest. Jednalo se již o osmý ročník, který byl opět plný skvělé nálady.

Reklama

V parku Na Pankráci, v Praze 4, se konal báječný den pro psa i celou rodinu, zvaný PesFest. Jednalo se již o 8. ročník. Akce nejen, že nabízí bohaté vyžití pro mazlíčky a jejich pány, snaží se ale i pomáhat tam, kde je potřeba. 

"PesFest si klade za cíl pomoci týraným a opuštěným a nechtěným pejskům. Takže tady jsou dnes útulky, ale i prodejní stánky. A samozřejmě generálním partnerem je Nadace na ochranu zvířat," uvedla Lucie Michková, zakladatelka PesFestu a zastupitelka MČ Praha 4.

Kromě nákupu či darování finančního příspěvku u stánků jednotlivých útulků byla k dispozici i další možnost, jak přispět. 

"Máme tady také charitativní stan. Takže když někdo zakoupí granulky nebo nějakou dobrůtku, vodítko nebo misku nebo něco takového, tak může penáze dát do našeho charitativního stanu," upozornila Lucie Michková, zakladatelka PesFestu a zastupitelka MČ Praha 4.

Na návštěvníky čekaly, v rámci programu, mimo jiné i psí vystoupení, komentované ukázky nebo oblíbené soutěže. K dispozici byl na místě i psí psycholog, který nabízel poradenství v oblasti chovu. Nejčastěji prý majitelé psů řeší problémy s agresí či neposlušností. 

"Určitě bych doporučil, abych sledoval chování psa, protože je hodně důležité, pro mě osobně, třeba welfare toho psa. To znamená kvalita života, kterou ten pejsek žije. Protože pokud má separační úzkost, tak to znamená, že prožívá obrovské trauma. Pokud je to agresivní pes, tak je to obvykle strachové a snižuje to kvalitu života jak tomu pejskovi, tak obvykle i majitelům," popsal Pavel Bradáč, psí psycholog.

PesFest každoročně navštíví velké množství pejskařů a my jsme se jich zeptali, proč je podle nich pes nejlepším přítelem člověka. 

ANKETA

Kromě programu a prodejních stánků byl k dispozici i agility park, který mohli návštěvníci využít k výcviku svých čtyřnohých mazlíčků. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu