• Načítám...
>

V Praze 4 se konal Den zdraví

  • 7. září 2021,
  • 18:19,
  • PRAHA 4,
  • Dagmar Kopečková

Městská část Praha 4 uspořádala již tradiční Den zdraví. Ten se konal před obchodním centrem Arkády Pankrác a nabízel návštěvníkům například možnost si nechat zdarma vyšetřit zrak či změřit krevní tlak.

Reklama

Před obchodním centrem Arkády Pankrác, v městské části Praha 4, se konal Den zdraví. Akce se již tradičně věnuje prevenci a osvětě.

"Ono se říká, že prevence je půl zdraví. Ta osvěta té prevenci většinou předchází. Takže jestliže je prevence půl zdraví a osvěta třeba čtvrt, tak jsme někde na už skoro tří čtvrtinách zdraví, a to je to, co tady lidé, občané mohou najít," uvedl Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Věnujte 10 minut svému zdraví. Tak zněl podtitul celé akce. Návštěvníci si mohli na místě, mimo jiné, nechat vyšetřit zrak, překontrolovat znaménka nebo například změřit krevní tlak. K dispozici byla i poradenství v konkrétních oblastech. 

ANKETA

Fakultní Thomayerova nemocnice s městskou částí úzce spolupracuje a je taktéž jedním z partnerů Dne zdraví.

"Jsme strašně rádi, že se můžeme právě zapojit do této velice dobré akce, protože neexistuje jenom covid, ale existují i další onemocnění, které se, podle mého názoru, bohužel poslední dobou zanedbávají," konstatoval Zdeněk Beneš, ředitel Fakultní Thomayerovy nemocnice.

Akce se proto pokouší zabránit opomíjení samotné prevence. To totiž může vést i k nemalým zdravotním komplikacím. 

"Někteří lidé, takhle sami o sobě, příliš na své zdraví nedbají. Takže mají problémy s prevencí. I s tou prevencí, která by měla být samozřejmostí, která je jasně zdůrazňovaná, že každý rok by měly ženy navštěvovat určité doktory, ale i muži po padesátce určité lékaře," doplnila Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4.

Program akce myslel i na nejmenší. Právě pro děti byl připraven například projekt nazvaný Šetři své plíce. Důraz byl ale kladen i na prevenci zubního kazu a v dětském koutku byli k dispozici zdravotní klauni.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu