• Načítám...
>

ZUŠ Vadima Petrova zve do nového tanečního sálu

  • 7. října 2021,
  • 15:54,
  • PRAHA 4,
  • Dagmar Kopečková

Základní umělecká škola Vadima Petrova nabízí pro zájemce výuku v rámci čtyř uměleckých oborů. Konkrétně se jedná o obor hudební, výtvarný, literárně-dramatický a taneční. Škola nově taktéž otevřela zrekonstruovaný taneční sál.

Reklama

Základní umělecká škola Vadima Petrova nabízí svým studentům opravdu bohatou škálu uměleckého vyžití. Zájemci se mohou hlásit do čtyř základních oborů.

"Výtvarný obor, literárně-dramatický, taneční obor, hudební obor, a tam je tedy největší nápor. Máme 630 dětí ve stavu. No a největší nápor je samozřejmě o klavíry, kytary, ale kupodivu i na tu trumpetu se hlásí děti," uvedl Josef Zámečník, ředitel ZUŠ Vadima Petrova.

Obory jsou vyučovány ve třech budovách. Ta hlavní se nachází na ulici Dunická v Praze 4 a nabízí studentům zcela nový taneční sál. 

"Tady byl katastrofální stav. Byla tady křivá podlaha, bylo to nebezpečné pro děti. Takže jsme se do toho pustili, zažádali našeho zřizovatele, dostali jsme peníze, projektant naslouchal odborníkům. Proto to dostalo tu evropskou, špičkovou kvalitu toho sálu. A je to," doplnil Josef Zámečník, ředitel ZUŠ Vadima Petrova.

"My jsme ohromně pyšní na to, že Praha má velmi silnou síť základních uměleckých škol. Proto je potřeba stále budovat nové kapacity. Všichni páni ředitelé a paní ředitelky, učitelé, učitelky jsou velmi kompetentní v tom, co dělají, a jak vzdělávají své žáky. A co jim chybí nejvíce jsou prostory," zdůraznil Vít Šimral, radní Magistrátu hl. m. Prahy.

Taneční sál bude využíván pro výuku dvou oborů. Konkrétně půjde o tanec a divadlo. 

"Je to krásně zrekonstruované, máme nádhernou podlahu. To je prostě úplně speciální podlaha pro tanečníky, takže je to výborné. Perfektní zvuk. Všechno tady máme prostě ve stropě udělané reproduktory. Je to prostě bezvadné," popsala Markéta Kozová, učitelka tanečního oboru.

"Tady je výborné, jak můžeme trošku pracovat s tím světlem. A vůbec to, jak je to celé, jak to působí, je to světlejší. Tady to bylo takové tmavé. A tím, jak ta podlaha je odpružená, tak to je samozřejmě také výhoda," dodala Jana Holcová, učitelka literárně-dramatického oboru.

Velká spokojenost pochopitelně panuje i u samotných žáků konkrétních uměleckých oborů. 

ANKETA

Základní umělecká škola Vadima Petrova slaví jeden úspěch za druhým. Její žáci mají na kontě nespočet vítězství v uměleckých soutěžích. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu