• Načítám...
>

V Praze 4 se konal Přebor Prahy v pozemním hokeji

  • 11. října 2021,
  • 8:36,
  • PRAHA 4,
  • Dagmar Kopečková

Hřiště HC 1946 Praga, na Zeleném pruhu v Městské části Praha 4, hostil již tradiční turnaj Přebor Prahy v pozemním hokeji. Turnaj se každoročně těší velké účasti.

Reklama

Na hřišti HC 1946 Praga, na Zeleném pruhu v Městské části Praha 4, se konal již tradiční turnaj zvaný Přebor Prahy v pozemním hokeji. Proti sobě se postavily týmy dětí do 10 let. 

"Máme tady dnes dvanáct družstev z pražských klubů. To znamená z Bohemians, Sk Slavia, HC Praha, TJ Kbely, President a z Hostivaře," konkretizovala Karolína Paterson, šéftrenérka mládeže klubu HC 1946 Praga.

ANKETA

Akci každoročně pořádá Pražský svaz pozemního hokeje. Vždy na jaře a na podzim. 

"Děti jsou rozděleny do dvou skupin a týmy hrají proti sobě. Dnes mají pět zápasů ve skupině, kde získávají body podle toho, jestli vyhrají nebo remízují. A pak se hrají zápasy o umístění," vysvětlila Karolína Paterson, šéftrenérka mládeže klubu HC 1946 Praga.

Kořeny tohoto sportu sahají daleko do minulosti. Do podoby, jak ho známe dnes, se začal utvářet během 19. století na anglických školách. A v čem musí vynikat hráč pozemního hokeje?

ANKETA

Pozemní hokej se těší velkému zájmu hlavně ze strany dětí. Patří k nejvyhledávanějším kolektivním sportům. 

"Sport obecně, zvláště ten kolektivní, dává dětem mnoho do života i co se týká nějaké morálky, nějaké zodpovědnosti, týmové spolupráce, kamarádství, naučit se spolupracovat a mít i tu zábavu, která je v tom nesmírně důležitá," dodala Karolína Paterson, šéftrenérka mládeže klubu HC 1946 Praga.

Sportovní den byl zakončen předáním pohárů a diplomů. Pro nejlepší tři týmy byly připraveny i medaile.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu