• Načítám...
>

Kanadské velvyslanectví vysadilo v Braníku stromy

  • 21. října 2021,
  • 8:16,
  • PRAHA 4,
  • Marek Tereba

V Praze se letos vysadilo několik stovek tisíc stromů. S nápadem zkrášlit zeleň v Praze 4 přišlo i kanadské velvyslanectví. Po dohodě s městskou částí Praha 4 se tak přímo na Den stromů sešli zástupci kanadského velvyslanectví s radním Prahy 4 a podpořili tak toto mezinárodní přátelství právě vysazením patnácti stromů.

Reklama

Dvě lípy a dva javory. Jejich vysazením v branické Třešňovce,  u příležitosti Dne stromů, upevnilo kanadské velvyslanectví společně s Prahou 4 přátelské vazby. 

"Jakmile jsem se takovouto myšlenku dozvěděl, že se něco takového chystá, a tímto bych poděkoval těm, kteří toto umožnili, tak jsem se okamžitě chopil toho, že bych tady mohl, s paní velvyslankyní, ty stromy zasadit. Jedná se o dva národní stromy dvou států. Takže jsem rád, že se to tady mohlo podařit, za takovéhoto počasí a doufám, že ty stromy budou dlouhověké, stejně jako bude dlouhověké přátelství mezi oběma zeměmi," konstatoval Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Sama velvyslankyně, která na první pohled působí jako jemná dáma, se chopila nářadí a se sázením pomohla.

"Je mi potěšením být tady v Praze 4 a oslavit, vysazením těchto stromů, kanadsko- české přátelství. Sázíme javor, strom symbolů. Symbol obou zemí. Mám v plánu se sem, do tohoto krásného parku, vrátit se svými dětmi a psem na procházku. A užít si, že i tady máme kousek Kanady. Moc děkuji," uvedla Ayesha P. Rekhi, Velvyslankyně Kanady v ČR.

Mimo tyto čtyři národní stromy se ještě v branické Třešňovce dosazovaly právě třešně, které historicky sad tvoří. 

"To se dosazuje jenom jako náhradní výsadba za ty stromy, které už ze zdravotních důvodů musely být skáceny. A z bezpečnostních důvodů," doplnil Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Den stromů se v České republice slaví již od roku 1906 a připadá právě na 20. října. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu