• Načítám...
>

Nuselská radnice hostí výstavu k 17. listopadu

  • 12. listopadu 2021,
  • 0:05,
  • PRAHA 4,
  • Ondřej Švec

Letos oslavíme už 31 let od Sametové revoluce. Datum 17. listopadu si nyní připomínáme jako významný den, kdy tehdejší Československá republika mohla opět po desetiletích komunistického teroru pomalu vykročit ke svobodě a demokracii. Na tento den nesmíme zapomínat a proto Praha 4 uspořádala na Nuselské radnici výstavu s názvem Střípky revoluce, která odtajní další svědectví okolo 17. listopadu. Pojďte se společně s naší kamerou na výstavu podívat.

Reklama

Od Sametové revoluce letos uplynulo už 31 let. Z klíčových událostí novodobých českých dějin existuje nespočet fotografií a videí. S moderním pojetím teď přichází Praha 4 a to díky výstavě Střípky revoluce.

"Tady na Nuselské radnici vidíte jen zlomek té výstavy, protože ta výstava je především digitální v tom digitálním světě a jednoduchým způsobem za použití chytrého telefonu se přes ten QR kód dostanete do toho světa těch příběhů té revoluce," řekl Michal Hroza, místostarosta MČ Praha 4. 

Výstava je částečně digitální, což je v době protiepidemických opatření chytrý tah. Má ale i další výhody.

"Zároveň si myslím, že je velmi šťastná pro naše školy, velmi vhodná pro to, abychom jí prezentovali u nás v našich školách, protože naše děti samozřejmě s tou technikou zacházejí daleko lépe a šikovněji než my, takže pro ně to bude velmi přístupné ve světě, ve kterém se přirozeně pohybují," řekl Michal Hroza. 

V rámci dne zahájení výstavy a zároveň Dne válečných veteránů 11. listopadu 2021 proběhl v Nuselské radnici také jedinečný koncert.

"Já jsem velice rád, že i touto formou můžeme připomenout osudy vojáků, kteří se zasadili za samostatnost Československého státu a vůbec za to, že dnes můžeme žít ve svobodné zemi. Během koncertu vystoupí sólistka opery Národního divadla v Praze Sylva Čmugrová a na klavír ji doprovodí Kristina Kasíková," řekl Zdeněk Hazdra, ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů. 

Výstava Střípky revoluce umožňuje návštěvníkům vidět 17. listopad opět trochu jinak a přiblížit ho i generaci, která ho osobně neprožila. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu