• Načítám...
>

Praha 4 dodala školám antigenní testy

  • 18. listopadu 2021,
  • 15:44,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 4 distribuuje ze všech městských částí nejvíce testů – celkem 34 600 antigenních testů. Dostanou je všechny základní a střední školy zřizované městskou částí i soukromými subjekty, církvemi anebo hlavním městem. Testy ale posílá Praha 4 i do Kunratic.

Reklama

Praha 4 reaguje na další povinné testování ve školách a zásobuje je antigenními testy. Těch má připravených více než 30 tisíc, což je největší počet ze všech pražských městských částí.

"Máme 35 tisíc testů pro 21 základních a jednu střední školu, kterou zřizujeme. Věřím, že je to správné, že se opět bude takto testovat, protože bych velice ráda, aby zůstaly školy v normálním režimu a nemusely přecházet na distanční výuku, které si užily dost, i když se situace neustále zhoršuje," řekla Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4. 

Kromě základních a středních škol zřizovaných městskou částí zajistila Praha 4 i testy vzdělávacím zařízením, které zřizují soukromé subjekty, církve anebo hlavní město. Výjimkou jsou mateřské školy, ve kterých není zatím povinnost testovat.

"Minule to bylo i s testy do mateřských škol, takže teď nám to trochu ubylo. Samozřejmě dostávají testy i další střední školy, i soukromé základní školy, ale my je nedistribuujeme a pro ty si oni chodí sami, takže alespoň něco nám trochu odpadne," řekla Irena Michalcová. 

Cena jednoho antigenního testu je necelých 27 korun. Městská část v letošním roce podobným způsobem distribuovala testy do škol již několikrát.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu