• Načítám...
>

V Praze 4 vznikla nová alej, název mohou vybrat občané

  • 2. prosince 2021,
  • 17:19,
  • PRAHA 4,
  • Marek Tereba

Celkem 55 stromů zasadili zahradníci na vrchu Kapitol. Nejen, že se doplnila a obnovila zeleň v celém parku, vysázena byla také úplně nová alej. Ta by měla potěšit nejen návštěvníky parku, ale také všechny, kteří ze svých domovů mají na park výhled.

Reklama

Další park ve čtvrté městské části se dočká nových stromů. Po branické Třešňovce se sázelo na vrchu Kapitol. 

"Tato lokalita je výjimečná tím, že kromě těch 35 ovocných stromů, které dosazujeme do toho sadu jako takového, jsme se rozhodli ještě vysadit úplně novou alej v počtu 20 stromů, která bude z třešní chloupkatých, což je takový výrazně růžově kvetoucí strom na jaře a stane se tak významným krajinným prvkem, protože vrch Kapitol je z daleka viditelný. My jsme to dokonce konzultovali s památkáři, kteří proti tomu neměli námitky a těšíme se, že to právě potěší návštěvníky jak na jaře, těmi růžovými květy, tak i na podzim výrazně červenými listy," řekl Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Městská část tak v souladu s klimatickou politikou nahrazuje dožívající stromy a sází nové. Na výdaje spojené s touto výsadbou požádal o dotaci Státní fond pro životní prostředí. 

"Ještě bych chtěl vyzvat občany MČ Praha 4, pokud mají nápad, jak by se tato alej mohla jmenovat, protože bude skutečně významným krajinným prvkem a jednou by mohla být dokonce značená na mapách, tak ať nám své názory sdělí na můj email nebo na informační email radnice MČ Praha 4. Děkuji," řekl Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Na e-mail radního Tomáše Hrdinky se můžete obrátit i třeba pokud byste věděli, že právě ve vašem okolí je dožívající zeleň. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu