• Načítám...
>

Prahu 4 rozezněly muzikálové hity

  • 6. prosince 2021,
  • 16:22,
  • PRAHA 4,
  • Dagmar Kopečková

Praha 4 opět hostila benefiční koncert Muzikálem bez bariér. Akce se každoročně koná 3. prosince k Mezinárodnímu dni zdravotně postižených. Patronkou koncertu je Michaela Tomešová, která spolu se svými kolegy připravila působivý hudební program.

Reklama

V Praze 4 se konal již tradiční benefiční koncert, Muzikálem bez bariér. Jednalo se o sedmý ročník akce, která je pořádána společností Polovina nebe. 

"Polovina nebe se stará převážně o vozíčkáře a pak o lidi, kteří mají těžké zdravotní postižení. Pro tyto lidi jsme se rozhodli pořádat tento koncert a vždy najdeme člověka, který je v nějaké tísni. Letos je to chlapec, který má těžkou vadu zraku a nemá ve škole kompenzační pomůcky," řekla Daniela Rázková, ředitelka organizace Polovina nebe. 

"Vždy když se potkám s realitou buď velmi starých nemohoucích lidí a nebo postižených dětí a lidí jakéhokoliv věku, tak mě z toho mrazí. Nesmírně si vážím všech lidí, kteří cokoliv pro tyto lidi dělají," řekla Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4. 

Benefiční koncert je pravidelně pořádán 3.12. k Mezinárodnímu dni zdravotně postižených. V rámci akce každoročně vystoupí velké množství muzikálových hvězd. Koncert již tradičně moderoval herec Lukáš Adam.

"Je to krásná akce, protože je jednou za rok, je před Vánocemi, sejdeme se tady vždy všichni, hlavně po této době, kdy jsme se potkávali tak nějak zvláštně, tak je to příjemné a vždy to slouží dobré věci. Já z toho mám radost a jsem rád, že mohu být součástí," řekl Lukáš Adam, moderátor koncertu, herec. 

Letošní ročník byl oproti předešlým velmi specifický. Pyšnil se totiž podtitulem Muzikály, které poprvé překročí naše hranice.

"Každý zpěvák vybral árii ze světového muzikálu, který se v Praze nehraje a producentům ukazuje, jak by ten muzikál u nás byl také oblíbený, protože vybírají ty nejkrásnější písničky," řekla Daniela Rázková. 

V rámci koncertu vystoupili mimo jiné i patronka Michaela Tomešová, Lukáš Adam, David Gránský, Vendula Příhodová, Jan Fanta, Milan Peroutka a mnoho dalších.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu