• Načítám...
>

Terasa u Budějovické opět slouží lidem

  • 10. prosince 2021,
  • 14:38,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Po více než 3 letech, kdy byla uzavřena terasa stanice metra Budějovická, mohou obyvatelé a návštěvníci Prahy 4 pohodlně přejít podchodem od metra až k radnici městské části. Samotná rekonstrukce trvala pouhých 5 měsíců. Vyměněno během ní bylo např. schodiště či došlo ke zesílení konstrukce.

Reklama

Terasa u stanice metra Budějovická je opět zpřístupněná. Uzavřena byla tři roky a to z důvodu špatného technického stavu. Znovuotevření ušetří lidem cestu ke druhému vstupu do metra a zjednoduší průchod a dostupnost jednotlivých obchodů v pasáži.

"Pro nás je to veliká věc, otevření terasy na Budějovické a hlavně to odstranění té možnosti, že by byl uzavřen průchod metra směrem k naší radnici. Je to odstranění dlouholeté ostudy, protože my jsme měli přímo tuto věc na našem radničním náměstí, takže pro nás je to veliká věc. Už nám nehrozí to, že se občané nedostanou od metra na naší vlastní radnici, už nám nehrozí to, že se nedostanou od DBK k České spořitelně. Je to jedno z nejfrekventovanějších míst na Praze 4 a konečně došlo k opravě a jsme za to strašně rádi," řekl Michal Hroza, místostarosta MČ Praha 4.

Vedení hlavního města nakonec upustilo od původního záměru vybudovat terasu zcela novou, prosklenou a to za více než 200 milionů korun. 

"My jsme přistoupili k původnímu řešení - k jeho opravě, došlo ke konzervaci těch nosných konstrukcí, k jejich vyspravení a zesílení, jsou tady komplet nová schodiště, která vidíte dole, jsou zde zesíleny ty konstrukce, které jsou nad vestibulem metra. Ta celá rekonstrukce proběhla v původně avizovaném čase, to znamená, že se zde začínalo pracovat v červenci a v prosinci máme hotovo," řekl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy. 

Celá rekonstrukce tohoto prostoru vyšla na 34 milionů korun. V roce 2022 pak bude akce pokračovat opravou rozbitých a uvolněných dlaždic, zídek okolo zeleně a náhradou zeleně tam, kde je to třeba.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu