• Načítám...
>

Praha 4 rozdala do škol 80 tisíc antigenních testů

  • 5. ledna 2022,
  • 11:35,
  • PRAHA 4,
  • Marek Tereba

Úřad MČ Praha 4 rozvezl do základních a středních škol v městské části další zásilku antigenních testů pro plošné testování žáků. Školy, které Praha 4 nezřizuje, si pro testy na úřad přijely samy.

Reklama

80 tisíc antigenních testů pro školáky ze 42 škol distribuoval Úřad městské části Praha 4. Testování se z rozhodnutí vlády v následujících týdnech týká všech žáků, bez ohledu na očkování či prodělání onemocnění Covid 19. 

"Mateřským a základním školám, které zřizuje naše městská část, to rozvážíme sami. A potom ještě máme jedno gymnázium, máme soukromé školy. Ti si pro to chodí sami," uvedla Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4.

"U nás testování probíhá úplně v pořádku. Děti si navykly velmi dobře. Nemáme žádné problémy. Takže myslím si, že ani to dvoudenní, v týdnu, testování jim vadit nebude. Distribuce absolutně bez problémů a vždycky byla. Takže městské části moc děkuji," popsala Martina Lipárová, ředitelka ZŠ Poláčkova.

Žáky čeká testování do 16. ledna dvakrát týdně. Vždy v pondělí a ve čtvrtek. Od pondělí sedmnáctého se přítomnost Covidu 19 bude testovat už opět pouze jednou týdně, a to v pondělí. 

"Jsme za to rádi, že můžeme ty děti mít otestovány a být klidnější. A já pevně věřím, že to přispěje k tomu, že nebudeme muset přistupovat na distanční výuku. A že budou děti, v mateřských školách úplně a v základních školách v co nejvyšší míře, navštěvovat základní školy," doplnila Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4.

Žáci, kteří test nepodstoupili, musí mít během celého pobytu ve škole nasazenou roušku. Děti starší 15- ti let respirátor. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu