• Načítám...
>

Praha 4 vybudovala další griloviště

  • 20. ledna 2022,
  • 10:12,
  • PRAHA 4,
  • Marek Tereba

Pražské Hodkovičky se těší z dalšího místa, kde se mohou lidé setkávat. Vzniklo v místním parku a tamní obyvatelé si u nového griloviště mohou nejen něco opéci, ale hlavně se zde mohou sejít v bezpečném prostředí.

Reklama

Vzít si teplé oblečení, kytaru a špekáčky a vyrazit do parku k novému grilovišti. To mohou nově obyvatelé pražských Hodkoviček. Praha 4 tam postavila další griloviště. První vzniklo u Vltavy v Braníku a setkalo se tam s velkým úspěchem. To motivovalo městskou část k vybudování dalšího místa pro sousedské setkávání. 

"I když tedy bylo instalováno někdy na konci prosince, což není úplně doba vhodná pro grilování, tak přesto si myslím, že si i v zimních měsících své návštěvníky najde," konstatoval Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Tento bezpečný prostor zamezuje rozdělávání ohňů v blízkosti stromů, nabízí také pohodlná místa na sezení. O griloviště a jeho okolí je navíc pravidelně postaráno a obyvatelé čtyřky si ho tak mohou užít v perfektním stavu.

"My jsme původně zvažovali, že bychom si to uklízeli sami. Ale takto vlastně ta služba, v pravidelných intervalech, v sezóně dvakrát do týdne, mimo sezónu jednou do týdne, to profesionálně vyčistí nejenom tedy od zbytků přismaženého nebo připečeného jídla, ale i od případných třeba graffiti nebo odpadků odházených okolo. A to ohniště je takto přitažlivé v celé své sezóně," popsal Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

V povánočním období využívali tamní obyvatelé k pálení uschlé vánoční stromky, do budoucna ale radnice čtvrté městské části zvažuje i pravidelné dodávání vyschlého štípaného dřeva z prořezávek stromů.

Kromě vltavského břehu a parku v Hodkovičkách plánuje Praha 4 vystavět letos další takové místo.

"My bychom rádi letos přidali třetí a možná i čtvrté ohniště. Tak tímto vyzývám občany, pokud mají nápad, kam na území městské části takové griloviště umístit, tak ať ho pošlou na můj email nebo na email městské části. Děkujeme," doplnil Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

V největší pražské městské části by se další místa mohla najít. Pokud tedy o nějakém víte, rozhodně se o nápad podělte s úřadem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu