• Načítám...
>

Žáci v Praze 4 sportují s profesionálními trenéry

  • 15. února 2022,
  • 14:03,
  • PRAHA 4,
  • Dagmar Kopečková

Čtyřka sportuje – sportujeme s trenéry, tak zní název projektu, který realizuje městská část Praha 4. V rámci pilotní fáze, která odstartovala v loňském roce, se zapojily první ročníky pěti základních škol. Městská část hodlá počet zúčastněných škol dále rozšiřovat.

Reklama

Celkem 5 škol z městské části Praha 4 se zapojilo do pilotního projektu s názvem Čtyřka sportuje – sportujeme s trenéry. V rámci projektu dochází do jednotlivých škol profesionální trenéři, kteří děti seznamují s vybranými sporty.

"Sportujeme s trenéry je projekt, který je na vícero místech v České republice. My jsme ho na čtyřce rozvinuli také, protože se nám líbí, akorát jsme ho inovovali v tom, že na to nemáme žádnou spolupracující společnost, s.r.o. nebo něco takového. Spojili jsme se s místními kluby Prahy 4, které tady s námi sportují, mají kroužky pro děti na našich školách a zároveň jsou zapojeny i do našich dotačních systémů," řekl Jaroslav Míth, radní MČ Praha 4.

"Já si myslím, že pro děti to je určitě prospěšné, protože mají pohyb, vyzkouší si další jiné sporty. V tomto projektu jsme zapojili 5 pražských klubů, děti si během hodin tělocviku vyzkouší fotbal, florbal, baseball, atletiku a gymnastiku," Michal Hladík, trenér fotbalu v AFK Slavoj Podolí Praha.

Zapojeny jsou zatím ZŠ Jílovská, Na Chodovci, Bítovská, Kavčí hory a Ohradní. Projekt pomáhá k rozšíření, ale i profesionalizaci hodin tělesné výchovy a pro děti představuje i příjemné zpestření.

anketa

Městská část už nyní počítá s prodloužením projektu a hodlá také rozšířit počet zapojených škol. Na následující školní rok ale chystá jednu změnu.

"Ředitelé po zkušenosti z prvního roku nás požádali, zda bychom od příštího roku a i v těch školách, kde to budeme rozšiřovat, protože pojede jednou tolik škol, začali až od tříd druhých. Přeci jen pro děti je náročný vstup do prvních tříd, zvlášť ještě v té covidové době, protože přeci jen děti byly střídavě doma, nechodily do škol," řekla Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4.

Zájem o projekt Čtyřka sportuje - sportujeme s trenéry mají i další školy v Praze 4. Městská část by proto chtěla počet zúčastněných škol v budoucnu i nadále rozšiřovat. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu