• Načítám...
>

Běžecká škola Prahy 4 má za sebou 400 lekcí

  • 18. února 2022,
  • 12:50,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Běžecká škola Prahy 4 oslavila 400. lekci. Současně vstupuje do svého 8. ročníku. Ve Žlutých lázních se už několik let běhá v zimním období, na jaře se běžecká škola opět přesune k rybníku Labuť v Krčském lese.

Reklama

Čtyři sta lekcí má úspěšně za sebou Běžecká škola Prahy 4. Ta letos vstoupila do svého osmého ročníku.

"Jsem rád, že je to věc, která je kontinuální, pořádají se podobné akce, ale vždy přijde nová garnitura, udělá jinou akci a tak dále. Tady v podstatě, ač se nám měnily garnitury politické, běžecká škola osvědčila svou životaschopnost a už více než 8 let tady funguje a já jsem rád, že funguje i pod mým vedením a už je dnes další ročník," řekl Jaroslav Míth, radní MČ Praha 4.

Běžecká škola je určena jak pro začátečníky, tak i pro zkušené běžce. Na každé lekci jsou účastníci rozděleni do tří skupin podle svých zkušeností.

"Běžecká škola Prahy 4 je určená pro širokou veřejnost, přijít může kdokoliv, nemusí se nikde registrovat, nic platit. Přijde v zimě do Žlutých lázní a v létě přijde do Krčského lesa k Labuti v 18 hodin každý čtvrtek a my se o něj postaráme. Jsou tady lektoři, kteří se starají o ty dobré běžce, ale zároveň i o ty, kteří si moc netroufají a kteří to neumí," řekl Martin Dvořák, trenér.

A jak vlastně taková běžecká lekce probíhá?

"Lekce probíhá ideálně v létě tak, že se nejdříve zahřejeme, pak se rozcvičíme, uděláme běžeckou abecedu a vybíháme," řekl Martin Dvořák, trenér.

Lekce jsou zdarma a pro účastníky je po skončení připravené také drobné občerstvení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu