• Načítám...
>

Praha 4 nabízí k pronájmu nové půdní byty

  • 28. února 2022,
  • 19:16,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 4 dokončila rekonstrukci půdních prostor domů v Táborské ulici. Vzniklo tím hned několik bytových jednotek. Ty se pak budou dražit takzvanou obálkovou metodou.

Reklama

Praha 4 dokončila výstavbu několika nových půdních bytů. Ty se nachází v bývalé kancelářské budově Městského úřadu v těsné blízkosti Nuselské radnice.

"Nápad vznikl před mnoha lety, dlouho se nic nekonalo. My jsme začali zpracovávat projekt před dvěma lety, respektive dva a čtvrt roku, teď od minulého roku od podzimu stavíme, jsme v jednom z dokončených desetinových půdních bytů na Praze 4, které vznikají," řekl Filip Vácha, radní MČ Praha 4.

Výhodou nových bytů bude bezesporu občanská vybavenost. Domy se nacházejí uprostřed MČ v blízkosti obchodů, škol a školek. Byty o dispozici 2+kk a velikosti zhruba 60 metrů čtverečních jsou určené k pronájmu.

"Jsou určené samozřejmě pro občany Prahy 4, budou běžně zařazeny do bytového fondu Prahy 4. Přihlášky uzavřeny nejsou. Je to standardní systém, přihlásí se na majetku, na našem odboru, pokud splňují parametry a požadavky, tak jdou do řízení klasickou obálkovou metodou, popřípadě jiným způsobem. Pokud jsou to sociální případy, jsou byty přiděleny," řekl Filip Vácha.  

"Ti, kteří se o to budou ucházet, musí být občany EU s nějakou preferencí občanů MČ Praha 4, nesmí vlastnit jinou nemovitost a v rámci té transparentní soutěže musí nabídnout tu nejvyšší nabídku nájemného," Michal Hroza, místostarosta MČ Praha 4.

Vedení radnice zároveň reaguje na aktuální situaci na Ukrajině a některé z bytů vyčlení pro lidi prchající před válkou.

"Na základě žádosti od Ústavu pro studium totalitních režimů jsme se rozhodli ubytovat archiváře z ukrajinských institucí, kteří spolupracovali na bádání v oblasti obětí gulagů ze strany československých občanů. Jedná se samozřejmě o jejich ženy a děti. Oni sami zůstávají bojovat na Ukrajině," řekl Michal Hroza. 

Celkový počet ubytovacích kapacit, které Praha 4 pro uprchlíky uvolní, bude záležet na aktuální situaci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu