• Načítám...
>

Praha 4 pokračuje v akcích pro seniory

  • 5. dubna 2022,
  • 15:55,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 4 uspořádala pro své nejmladší a nejstarší obyvatele velikonoční workshopy. Zatímco se děti učily plést pomlázky, senioři se statečně potýkali s tvorbou květinové výzdoby. Městská část navíc pro letošní rok připravuje několik dalších akcí, které jsou určené seniorům.

Reklama

Praha 4 připravila pro své občany dva workshopy. Jeden byl určený pro děti, které se učily plést pomlázky. Během druhého pak senioři tvořili květinovou výzdobu.

"Dnes se tady odehrává takový malý předvelikonoční workshop a je zaměřen na důchodce. My na naší městské části se hodně zaměřujeme na důchodce a děláme pro ně spoustu různých akcí, protože jsme stará městská část a máme hodně důchodců, téměř třetinu obyvatel tvoří důchodci a u nás důchodci mají veliký zájem o tyto akce. Dnes jsou tady takzvané, já bych to nazvala, tvořivé dílny předvelikonoční," řekla Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4.

Praha 4 si pro své seniory na letošní rok připravila bohatý program. Nechybí ani oblíbené vycházky po hlavním městě a další aktivity.

"Předpokládám, že už bude teplo, tak opět máme nasmlouvanou loď, protože měla velký úspěch a musím říci, že jsme zkusili tu historickou tramvaj a setkala se tak s obrovským úspěchem, že se ji pokusíme absolvovat znovu a rozjeli jsme opět plavenky, to znamená, že plaveme v Podolí pro důchodce, protože to bylo pozastaveno kvůli covidu. Máme beznadějně vyprodané i tyto akce, což jsme velice rádi," řekla Irena Michalcová. 

Senioři se díky aktivitám, které pro ně městská část připravuje v letošním roce, podívali také například do prostor pražského Letiště Václava Havla.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu