• Načítám...
>

Prevence je důležitá, nabádá své občany Praha 4

  • 11. dubna 2022,
  • 14:51,
  • PRAHA 4,
  • Marek Tereba

Nepodceňovat prevenci. To je podle Prahy 4 důležité. Proto se rozhodla ve spolupráci se sítí laboratoří uspořádat v Centrálním parku na Pankráci panelovou výstavu, která všechny kolemjdoucí upozorňuje právě na rizika, která mohou ohrožovat naše životy při zanedbání prevence.

Reklama

Světový den zdraví probíhá každoročně 7. dubna. Tento den je připomínkou, že bychom si měli neustále budovat a zlepšovat svou kvalitu života. O to se snaží také čtvrtá městská část. Ta nejen pro své občany připravila v Centrálním parku na Pankráci výstavu, která upozorňuje na tři často podceňované symptomy, se kterými se hlavně ženy ve svém životě setkávají.

"Jsou to poruchy štítné žlázy, nedostatečná hladina vitamínu D nebo nedostatečná hladina železa v krvi. Obecně poruchy štítné žlázy, dokonce já sama jsem se s tímto onemocněním potýkala, vás omezí. Vůbec ta kvalita života vám může klesnout, ať už je to zvýšená produkce hormonů štítné žlázy, nebo naopak snížená. Buď jste slabá nebo nemáte energii na to dělat různé činnosti, stejně je to s vitamínem D a podobně i se železem," řekla Kateřina Bílly Danyšová, ředitelka Synlab CZ. 

Důraz na to, aby se o sebe ženy staraly a došly na preventivní odběry klade důraz i vedení Prahy 4.

"Rozhodli jsme se, že uspořádáme venkovní výstavu, připomeneme obyvatelům nejen Prahy 4, že jsou i jiné věci, než covid a že by měli dbát o své zdraví, protože Češi obecně neholdují prevenci a zvláště v době covidu opomíjeli navštěvovat lékaře, nebo se báli a nebo nebyla ta příležitost a řekli jsme si, že dnešní den je ideální, abychom něco takového připomněli a tudíž zahajujeme dnešní desetidenní výstavu," řekl Ondřej Kubín, zastupitel MČ Praha 4.

Společnost se kromě expertízy svých odborníků opírá také o statistiky Státního zdravotního ústavu, Světové zdravotnické organizace či Ministerstva zdravotnictví. Cílem kampaně je šíření povědomí o prevenci těchto nemocí, která tkví primárně v pravidelném podstupování krevních testů.

"I z toho důvodu jsme se rozhodli, že nám umožní podstoupit tyto testy nebo toto vyšetření a navštívit některé z našich odběrových pracovišť a zajistit si tento test za zvýhodněnou cenu 99 korun, což si myslím, že je velmi přijatelné," řekla Kateřina Bílly Danyšová, ředitelka Synlab CZ.

Občané Prahy 4 najdou odběrová místa těchto laboratoří třeba v Táborské nebo Branické ulici. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu