• Načítám...
>

Poesiomat je nově i na náměstí Bratří Synků v Praze 4

  • 27. dubna 2022,
  • 20:30,
  • PRAHA 4,
  • Marek Tereba

Již čtvrtý Poesiomat v Praze již zdobí náměstí Bratří Synků v Nuslích. Odkazuje nejen na slavné nuselské rodáky, ale také na významná díla české literatury. Tento je navíc unikátní v tom, že pro svůj provoz nepotřebuje elektrickou energii.

Reklama

Rudolf Hrušínský, Tomáš Holý nebo Jiří Schelinger. Nejen tito slavní umělci jsou slyšet z nového Poesiomatu na náměstí Bratří Synků. Čtvrtý stroj tohoto druhu v Praze symbolicky obývá čtvrtou městskou část a u jeho slavnostního zprovoznění nechybělo ani vedení místní radnice.

"Myslím si, že bychom těžko hledali na Praze 4 lepší místo, kde je větší cvrkot, než je na náměstí Bratří Synků. Jednoduchým způsobem si vybíráte, který z těch zvuků si necháte přehrát, nejde říci, že to je jen poesie, jsou tam i další zvuky, divadla a další věci. Vy si to snadno zvolíte a já jsem se až teď dozvěděl, že za rok budeme vědět, co bylo nejpopulárnějším zvukem z toho Poesiomatu," řekl Michal Hroza, místostarosta MČ Praha 4.

I architekt a dlouholetý obyvatel čtyřky David Vávra, který zároveň propůjčil Poesiomatu svůj hlas, u slavnostního zprovoznění nechyběl. Stejně jako sám autor, Ondřej Kobza.

"Může to rozšířit obzory lidem a zároveň je to taková trošku divná věc, stát někde na náměstí, čekat na tramvaj a poslouchat u toho poesii. To je taková nečekaná věc, takže jde i o tu nečekanost. Je tam zvuk Botiče. I to je pro nás poezie, zvuk toho Botiče. Je tam písnička od Schelingera, protože tady Schelinger žil. Poesie je třeba 50 %, ale zbytek jsou i lidé, kteří s tím prostorem nějak koexistují," řekl Ondřej Kobza, autor Poesiomatu.

Poesiomat funguje díky páce na lidský pohon a tak si jej můžete přijít sem na náměstí Bratří Synků vyzkoušet i vy. A to kdykoliv. Dozvíte se také, proč se Nuslím stále říká Jamrtál.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu