• Načítám...
>

Praha 4 opravila památník Tří odbojů v Nuslích

  • 13. května 2022,
  • 15:46,
  • PRAHA 4,
  • Marek Tereba

Procházka po náměstí Generála Kutlvašra v Praze 4 bude zase o něco hezčí. Radnice Praha 4 nechala opravit památník Tří odbojů, který slouží nejen k uctění památky, ale také jako místo ke trávení volného času.

Reklama

Památník Tří odbojů nad náměstím Generála Kutlvašra v Nuslích se dočkal potřebné rekonstrukce. Vytvořen byl už v roce 1997 autory architekty Suchanem a Novotným. Oba se navíc podíleli i na renovaci.

"Pomník byl podmáčený, vyzdívka tady byla z cihel, ta se nám vysypávala, přestala nám fungovat elektroinstalace a jiné věci, bylo nutné pomník poněkud zbavit vlhkosti. Nahradili jsme vyzdívku, která byla udělána nekvalitními cihlami, kvalitní žulou. Opravily se prvky z pískovce, některé byly nahrazeny a některé ne a udělali jsme nové sloupy," řekl Filip Vácha, radní MČ Praha 4.

Při opravě se zachoval původní vzhled právě z roku 1997. Toto místo ale patří pomníkům již téměř sto let. 

"Tady byl pomník v roce 1927 obětem první světové války, v době komunistického režimu tady vznikl pomník osvoboditelů, který byl nekvalitní, v roce 1997 vznikla tato důstojná náhrada. Nicméně minulý rok už to nevypadalo vůbec důstojně jako největší pietní místo Prahy 4, proto jsem rád, že kolegové v radě mě podpořili a sehnal se dostatek finančních prostředků, abychom toto místo kvalitně opravili," řekl Filip Vácha. 

Cena celé přestavby činila bez DPH téměř tři a půl milionu korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu