• Načítám...
>

V Praze 4 se konala soutěž Czech Pole Sport Open 2022

  • 21. května 2022,
  • 19:37,
  • PRAHA 4,
  • Dagmar Kopečková

Ve Sportovním centru Oáza v Praze 4 se konala celorepubliková soutěž s názvem Czech Pole Sport Open 2022. Jedná se o soutěž v akrobacii na vertikální tyči a zavěšeném kruhu. A sportovních talentů se sešlo opravdu požehnaně.

Reklama

Praha 4 hostila druhý ročník celorepublikové soutěže Czech Pole Sport Open 2022. V prostorách Sportovního centra Oáza se mezi sebou utkali největší sportovní talenti ve svém oboru a předvedli opravdovou show.

"Je to soutěž v pole sport, ale také v aerial hoop, akrobacii na kruhu, která je pod patronací mezinárodní federace IPSF, probíhá podle pravidel IPSF a je to kvalifikační soutěž na mistrovství světa. V České republice ji organizujeme pouze pro elitní kategorie, to znamená tu nejvyšší výkonnostní úroveň soutěžících," řekla Daniela Čaloudová, prezidentka Czech pole sport organization.

"My jsme rádi, že můžeme na území Prahy 4 hostit různé aktivity, protože se snažíme, aby ten sport byl pro všechny a tohle je nádherné skloubení umění, tance a sportu na té nejvyšší úrovni. Dnes to byly špičkové výkony a je nádherné, kolik lidí najde prostor pro to, aby se mohli vyjádřit sportem a uměním, aby našli cestu, jak se bavit. To nás baví," řekl Zdeněk Kovářík, místostarosta MČ Praha 4.

Soutěž je určena pro děti a mládež od 10 let až po soutěžící v kategoriích 60 a více let. Zúčastnit se mohli pochopitelně jak ženy, tak muži. Své sportovní dovednosti předvedla i Alexandra Kalousová, která nakonec zvítězila v jedné z kategorií. K pole sportu se dostala opravdu netradičním způsobem. 

"To vás asi dost pobavím, protože já už to dělám asi 10 let a úplně první záměr byl, že mi přišla na email nějaká nabídka 40 druhů tance, tak jsem si to rozklikla a byl tam pole dance. A jak neumím moc dobře anglicky, tak jsem si myslela, že je to tanec v bazénu, tak jsem si řekla, že to rozkliknu a podívám se. Tam jsem viděla holčinu na tyči, tak jsem si řekla, že to vyzkouším a už jsem u toho zůstala," řekla Alexandra Kalousová, vítězka v kategorii Artistic Pole Masters 40+ Professional.

Všichni soutěžící předvedli naprosto precizní výkony. Ačkoli je pole dance bezpochyby fyzicky náročným sportem, vystupující svou ladností působili, jako by doslova létali. 

"To jsou ta nejlepší vystoupení, takže to člověk hodnotí tak, že to už je mimo lidské chápání, protože se to vymyká zákonům fyziky. Soutěžící dokáží takové prvky, které si člověk, když si je promítne, musí rozložit, aby zjistil, co tam dokázali předvést. Je to nádhera," řekl Zdeněk Kovářík.  

Vítězové jednotlivých kategorií postupují na mistrovství světa. To se bude konat v říjnu ve Švýcarsku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu