• Načítám...
>

Na Pankrác se vrátila tradiční akce Den Země

  • 31. května 2022,
  • 13:46,
  • PRAHA 4,
  • Marek Tereba

Městská část Praha 4 připravila pro děti Den Země. Už od ranních hodin tak mohli žáci mateřských a základních škol navštívit park Na Pankráci, kde bylo připraveno velké množství vzdělávacích soutěží a her. Mimo jiné se děti dozvěděly, jak funguje zemské jádro a také se naučily třídit odpad.

Reklama

Seznámit nejmladší občany Prahy 4 s ekologickou výchovou a budovat v nich vztah k přírodě. To si kladla za cíl tradiční akce Den Země, která na konci května proběhla v Centrálním parku Na Pankráci. 

"Je to dlouholetá akce. Já jako bývalá ředitelka několika mateřských škol jsem se toho zúčastňovala se svými dětmi. Je to v podstatě akce, kdy se od předškolních dětí po děti ze základních škol seznamují víceméně s věcmi týkající se přírody. Je to akce velmi oblíbená s letitou tradicí. Já mám velikou radost, že po dvou letech, kdy se akce neuskutečnila z důvodu covidu, můžeme opět za tak krásného počasí akci uskutečnit," řekla Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4.

Po celý den byl pro školkové a školní děti, ale také pro celé rodiny připraven program. Nechyběly rukodělné činnosti, sportovní aktivity či poznávání práce městských strážníků. 

"Tady se děti mohou seznámit s ekologickými službami, které nabízíme v rámci své činnosti - od úklidu, třídění odpadu, mohou se podívat třeba jak probíhají závlahy, kde zavlažujeme, mohou se tady seznámit i s nějakými zvířaty, jsou tady sokolníci. Já si myslím, že je to důležitá část vzdělávání, protože se změnou klimatu asi nic neuděláme, ale každý může začít sám u sebe a přistupovat k životu šetrněji. To znamená naučit se třídit odpady, naučit se šetřit vodou a tak nějak přispět do té mozaiky k tomu udržitelnému způsobu života," řekl Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Pro zklidnění vyběhaných dětí byly na programu také lekce jógy a zájemci mohli navštívit stánek Astronomického ústavu Akademie věd ČR. Zde byly připraveny dva dalekohledy, kde bylo možné sledovat slunce i s odborným výkladem. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu