• Načítám...
>

Praha 4 dokončila prodej společnosti 4-Energetická

  • 1. června 2022,
  • 13:33,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Zastupitelstvo městské části Praha 4 schválilo na návrh naší rady prodej společnosti 4-Energetická společnosti Prometheus energetické služby, a to za cenu 25 milionů korun. Společnost Prometheus je členem koncernu Pražská plynárenská, který stoprocentně vlastní a ovládá hlavní město Praha.

Reklama

Praha 4 podepsala se zástupci společnosti Prometheus energetické služby smlouvu o převodu akcií společnosti 4-Energetická. Prodej za částku 25 milionů korun schválilo zastupitelstvo městské části na svém květnovém zasedání.

"O záměru dále nepodnikat v oblasti výroby nebo rozvodu tepla bylo zastupitelstvem rozhodnuto už v roce 2017 a od té doby proběhlo několik neúspěšných pokusů prodat společnost 4-Energetická a proto jsem rád, že v této energeticky nestabilní době se nám dnes podařilo najít kupce, který obyvatelům městské části dokáže garantovat dlouhodobou dodávku tepla," řekl Jan Hušbauer, radní MČ Praha 4.

Pro obyvatele Prahy 4 to znamená především zkvalitnění služeb. Využívat budou moci například čtyřiadvaceti hodinový dispečink a další.

"Budeme postupně rekonstruovat rozvody tepla, takže budou menší výpadky, méně časté a Pražská plynárenská jako skupina, ke které Prometheus patří, je stabilním partnerem a hlavním městem Prahou bylo určeno jako partner pro teplárenství v Praze," řekl Ludvík Baleka, předseda představenstva Prometheus energetické služby.

Společnost Prometheus dále také plánuje postupnou revitalizaci všech kotelen a podniknutí dalších kroků vedoucích ke zkvalitnění dodávaných služeb.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu