• Načítám...
>

Praha 4 opět nabádala občany k prevenci zdraví

  • 14. září 2022,
  • 15:00,
  • PRAHA 4,
  • Marek Tereba

Městská část Praha 4 opět uspořádala již tradiční Den zdraví. Ten se konal před obchodním centrem Arkády Pankrác a nabízel návštěvníkům například možnost si nechat zdarma vyšetřit zrak či změřit krevní tlak.

Reklama

Tradiční akce Den zdraví se letos již počtvrté konala před obchodním centrem Arkády Pankrác v Praze 4. I tentokrát se akce věnovala prevenci a osvětě. 

"Lidé žijí ve větším stresu a já jsem přesvědčena, byť jsem laik, ale mám dceru lékařku, že spousta nemocí vzniká ze stresu a vyvolává je stres. Takže já si myslím, že o to víc je takováto akce v současné době úplně top věc. A víme dobře, že byla covidová doba a spousta lidí onemocněla nejen tím, že byla ve stresu, ale i tím, že se bála chodit k lékařům nebo ti lékaři pro ně neměli volné kapacity, protože se řešil samý covid," řekla Irena Michalcová, starostka MČ Praha 4.

Velký zájem mezi návštěvníky akce vzbudila kontrola mateřských znamének. Zájemci si také mohli nechat změřit nutriční hodnoty. Na akci již tradičně spolupracovaly nemocnice a kliniky z celé čtvrté městské části. 

"Sám na sobě jsem si to vyzkoušel minulý rok, že jsem se nechal vyšetřit. Jedno vyšetření nedopadlo úplně podle mých představ, byl jsem odkázán na odborné pracoviště a následovaly nějaké kroky, které vedly k tomu, že se ty mé výsledky zlepšily, takže to zafungovalo tak, jak mělo. Takto by to mělo být. Mohou sem přijít lidé jakéhokoli věku a kdykoli v průběhu těch 6 hodin trvání se mohou nechat vyšetřit doslova od hlavy až k patě a pokud nějaké výsledky nedopadnou úplně nejlépe, tak dostanou právě ten kontakt, který nemusí nikde dohledávat, na specializované pracoviště a následuje případná léčba. To je podle mě to základní poslání té osvětové akce," řekl Tomáš Hrdinka, radní MČ Praha 4.

Kolemjdoucí si mohli na místě také nechat vyšetřit zrak či změřit krevní tlak. K dispozici byla i poradenství v konkrétních oblastech. Program akce myslel i na nejmenší. Právě pro děti byl připraven například projekt nazvaný Šetři své plíce. A představil se i dětský klaun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu