• Načítám...
>

Praha 4 otevřela multifunkční sportoviště

  • 21. října 2022,
  • 16:49,
  • PRAHA 4,
  • Ladislav Jakub

Praha 4 nechala postavit nová hřiště pro děti ze Základní školy Na Chodovci v Záběhlicích. Přístup na multifunkční sportoviště ale budou mít i zájemci z řad široké veřejnosti. Zároveň nechala opravit chátrající budovu, ve které sídlí Policie České republiky. Na prohlídku obou míst vás zveme v následující reportáži.

Reklama

A co děti, mají si kde hrát? Na tuto otázku odpovíme ano. Alespoň děti ze Základní školy Na Chodovci v Praze 4 - Záběhlicích. Radnice čtvrté pražské městské části nechala opravit staré hřiště a rozšířila areál o další sportoviště nejen pro hodiny tělocviku, ale i pro další volnočasové aktivity dětí i dospělých z řad široké veřejnosti. Nový tělovýchovný areál má opravdu co nabídnout.

"Přibyla nám dvě nová hřiště. Jedno je beachvolejbalové, druhé multifunkční na míčové hry jako je basketbal nebo volejbal. Přibyla nám tady i běžecká dráha a sportoviště pro skoky do dálky," prozradil ředitel Základní školy Na Chodovci v Praze 4 - Záběhlicích, Miloslav Ráž. 

Radnici městské části Praha 4 vyšlo sportoviště na 5 milionů 300 tisíc korun. 

"Je to i z hlediska bezpečnosti pro ty děti dobré. Nemusí chodit na další sportoviště mimo areál školy a zároveň to umožňuje intenzivní výuku tělesné výchovy, protože se omezí ty přesuny. To znamená, že děti mají víc čistého času na samotné cvičení," dodal ředitel Ráž. 

"Průběžně opravujeme veškerá hřiště na Praze 4, mohu jmenovat třeba hřiště U Krčského lesa, které jsme dokončili nedávno, popřípadě hřiště u Základní školy Ohradní a další," připomněl Filip Vácha, radní městské části Praha 4 pro investice. 

Radnice Prahy 4 také rozšířila kapacitu školy o celé jedno patro. Jde o místa pro 180 dalších žáků. A příjemnější pracovní prostředí budou mít díky 4. pražské městské části i policisté ze služebny v Záběhlicích. Nechala totiž opravit i celou budovu, kterou má česká policie v pronájmu. 

"Od rozvodů, od kanalizace až po střechu. Stálo nás to 21 milionů 300 tisíc korun bez daně z přidané hodnoty. Byly zapojeny i dotační prostředky z hlavního města Prahy," řekl radní Filip Vácha.

Původní budova už neodpovídala žádným dnešním standardům. Nové jsou přístupy k budově, nové jsou i pracovny, ale také šatny nebo dokonce policejní cely. Rekonstrukce probíhala hned ve dvou etapách a to za plného provozu.   

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu