• Načítám...
>

V Praze 4 proběhl Den zdraví zaměřený na obezitu

  • 23. října 2022,
  • 13:24,
  • PRAHA 4,
  • Ondřej Švec

V Praze 4 proběhla už tradiční akce společnosti STOB (Stop Obezitě), kterou tato organizace pořádá už podvacáté. I tentokrát čekal na davy návštěvníků v prostorách konferenčního centra City bohatý edukační program zaměřený na léčbu obezity a dalších problémů, které s tímto chronickým onemocněním souvisí. Čekala na ně řada tipů, jak se správně stravovat, hýbat a nechyběly ani zajímavé workshopy a odborná poradenství. Akci finančně podpořila městská část Praha 4.

Reklama

Obezita patří mezi závažná chronická onemocnění, se kterým se potýká čím dál více lidí. Společnost STOB proto už podvacáté připravila v rámci Dne zdraví edukační akci týkající se právě tohoto problému.

"Je tady celá řada pohybových aktivit od aerobiku, zdravotní cvičení, salsa, čchi-kung. Pak samozřejmě, pokud chce někdo hubnout, tak se chce dobře najíst, takže tady bude spousta stánků s nutričně výhodnými potravinami," řekla Iva Málková - zakladatelka společnosti STOB.

S obezitou bezprostředně souvisí celá řada dalších zdravotních problémů, ať už to jsou křečové žíly, cukrovka, cholesterol nebo vysoký krevní tlak. 

"Je tady asi 10 poraden, protože chceme, aby se lidé o sebe starali komplexně. Když má někdo problémy s křečovými žílami, tak žilní poradna nebo je tady třeba farmakoterapie, co se týče osteoporózy, měření zraku, glykémie," řekla Iva Málková - zakladatelka společnosti STOB.

Cesta k hubnutí nevede jen přes silnou vůli, ale je také o vhodné a pravidelné stravě a dostatečném pohybu. Ten by měl ale každého bavit. 

"Když nemám ráda posilovnu, nemám ráda skupinové cvičení třeba, necítím se tam dobře, tak nějakým způsobem zapracovat do svého plánu rychlou chůzi. Může to být kolo, může to být i cesta ráno do práce, může to být to, že nebudu do práce do třetího patra jezdit výtahem, ale budu tam chodit pešky," řekla Hana Hejlová - cvičitelka společnosti STOB.

Tuto důležitou a u lidí stále oblíbenější akci již tradičně podpořila městská část Praha 4.

"My jsme rádi, že takový velký počet lidí se věnuje této strašně důležité věci, což je bojování za zdravý životní styl a podporování zdravého životního stylu. A my to podporujeme i finančně, takže je to částečně naše akce, i když to ovládá samozřejmě jiná skupina mnohem zasloužilejších dám," řekl Zdeněk Kovářík - místostarosta MČ Praha 4.

Velký zájem lidí o tuto akci jasně ukázal, že zdravý životní styl Čechům rozhodně není cizí a rádi si nechají poradit, jak zlepšit své stravování, jaký vhodný pohyb zvolit a které ze závislosti vypustit. Nejde jen o přebytečná kila a estetický problém, ale o to, jak se cítíme. A obezita zdravá není. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu