• Načítám...
>

Plastika na přední stěně ZŠ Filosofická projde opravou

  • 18. ledna 2023,
  • 9:36,
  • PRAHA 4,
  • Kristýna Svobodová

Plastiku umístěnou na přední stěně Základní školy Filosofická v Praze 4 sundali dělníci. Desítky let staré umění od Jiřího Nováka se teď dočká výrazné revitalizace. Na přední stěnu školy se opět vrátí nejpozději na konci letních prázdnin.

Reklama

Vazbení - tak se jmenuje plastika umístěná na přední stěně Základní školy Filosofická v Praze 4. Desítky let staré umění od Jiřího Nováka se teď dočká výrazné revitalizace. 

"Plastika sestává z 13 částí, takže se postupně ty jednotlivé části demontují, odvezou se a budou se restaurovat někdy v průběhu prázdnin," řekl Jiří Bigas - mluvčí MČ Praha 4.

K šetrnému sejmutí plastiky škola přikročila i v rámci připravovaného zateplování budovy. K tomu by mělo dojít během několika následujících měsíců. Po dokončení prací by se umělecké dílo z dob minulého století mělo na čelní stěnu školy opět vrátit.

"Důvodem toho, proč to dělníci sundávají, není, že by se ta plastika odstraňovala navždy, ale bude probíhat zateplení budovy, takže je třeba tu plastiku sundat, aby se tam do budoucna mohla vrátit. Musí se tam udělat delší konzole, protože tam pod to přijde polystyren," řekl Jiří Bigas - mluvčí MČ Praha 4.

Plastika by nad vchodem do základní školy měla opět viset už letos na podzim při zářijovém návratu dětí do lavic.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu