• Načítám...
>

Radnice Prahy 4 hostí další výstavu

  • 30. ledna 2023,
  • 23:33,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

K Praze 4 bezesporu patří také běžecká škola. Právě běhání se týká také nová výstava pod názvem Běháme na čtyřce. Ta bude k vidění v prostorách radnice až do 13. března.

Reklama

V prostorách radnice Prahy 4 v ulici Antala Staška je k vidění další výstava. Ta se tentokrát týká sportu.

"Sportovní aktivity mají na Praze 4 dlouhou tradici a v podstatě já mám ve své gesci sport jako bývalý sportovec, hrával jsem basketbal, takže mám ke sportu vřelý vztah. Podporujeme všechny věkové kategorie, ať už jsou to mladiství, děti, dospělí, ale i senioři si u nás najdou své vyžití. Například když začnu u těch seniorů, tak nabízíme kurzy nordic walkingu se zkušeným lektorem, nabízíme pro všechny věkové kategorie lekce jógy, a to i v zimě na Nuselské radnici. Dlouhodobě pořádáme i velké akce pod názvem Čtyřka sportuje, to znamená, že nejen naši obyvatelé Prahy 4 si mohou vyzkoušet a navštívit různé sporty v rámci sportovních festivalů," řekl Ondřej Kubín (ODS), starosta MČ Praha 4.

Hodně populární je v Praze 4 běhání, městská část proto dlouhodobě podporuje bezplatnou běžeckou školu. Právě té se týká také zmiňovaná výstava.

"Běžecká škola Prahy 4 je určená pro úplně každého a je zajímavá tím, že to je úplně nejstarší běžecká škola, která je podporována nějakou složkou státní správy, což je v tomto případě Praha 4. Nejdříve jsme se chlubili, že to je úplně první běžecká škola, která je takto podporována a nyní jsme moc rádi, že jako jediní jsme vydrželi a pokusy dalších různých městských částí a měst postupně ztroskotávaly a dělají nové a podobně," řekl Martin Dvořák, ředitel Běžecké školy Prahy 4.

Výstava fotografií pod názvem Běháme na čtyřce bude k vidění až do 13. března.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu