• Načítám...
>

V Praze 4 se konal Odznak všestrannosti

  • 25. března 2023,
  • 9:31,
  • PRAHA 4,
  • Veronika Kuželková

V Základní škole Bítovská v Praze 4 se konala jako každoročně akce Odznak všestrannosti. S původním delším názvem Odznak všestrannosti olympijských vítězů ji založili dva zlatí olympijští medailisté v desetiboji Robert Změlík a Roman Šebrle. Hlavním cílem odznaku je všestranný sportovní rozvoj žáků. Ať už to jsou děti, které pravidelně sportují, ale mohou být vedeny v klubech jednostranně nebo děti, které nesportují ve volném čase vůbec.

Reklama

V základní škole Bítovská se sportovalo. Konal se tu totiž Odznak všestrannosti. Vše proběhlo jako tradičně za podpory radnice 4. městské části a na akci se přišel podívat i sám starosta čtyřky Ondřej Kubín.

"My jsme tady v rámci okresního kola Odznaku všestrannost, který spadá pod Sazka Olympijský víceboj, což je největší školní sportovní projekt v České republice. Máme v něm 150 tisíc dětí. Včera jsme byli Karlovy Vary, dnes jsme tady, v pondělí okres Františkovy Lázně. Děláme okresní kolo a tady máme 222 dětí, které se poperou o postup do krajského kola na finále Prahy," řekl Radek Zavřel, sportovní manažer.

"My všeobecně podporujeme sport na Praze 4, už dlouhodobě, je to naše tradice. Já osobně jako bývalý sportovec jsem hrával basketbal, tak mám ke sportu jako takovému všeobecně blízký vztah a v době postcovidové, kdy děti trošku zanedbávají ten sport a nemohly se socializovat, tak o to je to důležitější, pohybovat se, hýbat se a obzvláště jsem rád, že nám vyšlo skvělé počasí, tedy na konec března skvělé počasí, že nemusíme být v hale, takže věřím, že se i dnešní den povede. Máme tady asi 11 nebo 12 základních škol, máme tady před 230 dětí, takže věřím, že bude úspěšná akce a těším se na to," řekl Ondřej Kubín (ODS), starosta Praha 4.

"Ty děti dělají 5 disciplín, to znamená, že skáčou trojskok, hází medicinbalem, skáčou přes švihadlo, dělají kliky a na závěr dribly. Je to rozvoj všestrannosti. Na Praze 4 jsme dlouhodobě, městská část nás podporuje, za což jsme strašně rádi a vážíme si toho. Díky tomu přineseme dětem sportovce, tetování, trička, velké ceny - takový hezký sportovní den," řekl Radek Zavřel, sportovní manažer.

Díky podpoře čtvrté městské části bylo organizátorům umožněno pozvat i zajímavé hosty. Akce se účastnil například olympijský vítěz z Nagana Milan Hnilička, atlet Patrik Šorm a na vyhlášení a předání medailí přislíbil svou účast i herec Jakub Kohák. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu