• Načítám...
>

Praha 4 se opět zapojila do projektu Ukliďme Česko

  • 1. dubna 2023,
  • 13:37,
  • PRAHA 4,
  • Ondřej Švec

Městská část Praha 4 se znovu zapojila do celorepublikového úklidového projektu s názvem Ukliďme Česko, který letos připadl na první jarní den. Pro místo velkého úklidu si vybrala okolí viaduktu v ulici Vrbova, kde se to odpadky a všelijakým haraburdím jen hemžilo! Do akce se zapojila i veřejnost včetně těch nejmenších a na pomoc přiběhli dokonce i ti, kteří mají rovnou čtyři nohy.

Reklama

Městská část Praha 4 se celý rok snaží uklízet silnice, chodníky, parky i ulice. Přesto se na jejím území najde několik míst, která do její gesce nespadají a tak ráda využívá každoroční možnosti zapojit se do projektu Ukliďme Česko, kdy může uklidit i území, kam se běžně nedostane. 

"Někteří, třeba i na soukromých pozemcích, si s úklidem neumí poradit nebo na naše výzvy nedbají a proto jim můžeme při příležitosti takovýchto dnů společně pomoci uklidit," řekl Tomáš Hrdinka (ANO) - radní MČ Praha 4.

A bohužel i letos platilo, že lidé po sobě zanechali tolik nepořádku, že nad tím zůstává rozum stát. V rámci Prahy 4 se uklízelo v Braníku v ulici Vrbova v okolí viaduktu. A rozhodně to nebyly jen plechovky nebo lahve, co bylo třeba uklidit.

"Jsou tady dvě poklice od aut. Kdyby byla jedna, tak to člověk pochopí, že to upadlo z auta. Jsou tady různé zbytky od vysavače, jsou tady různé dráty, hrozně moc polystyrénu," řekla Jana Svatá (ANO) - zastupitelka MČ Praha 4.

Do akce se rovněž zapojila řada dobrovolníků, a to jak dospělí, děti, ale třeba i ti čtyřnozí. Ti všichni přišli ukázat, že jim nedělá problém uklidit nepořádek po těch, kteří si z přírody udělali veřejnou skládku.

"Mně se tady ten odpad nelíbí a chci pomoci přírodě," řekl Víťa, účastník úklidu.

"Dělám to pravidelně při venčení psa, neštítím se zvednout odpadky, které najdu, ale dělám to hlavně proto, že mi není lhostejný osud naší planety. Sice to není můj nepořádek, ale je to planeta, na které žiji. Mrzí mě a skoro se stydím za to, že jsem člověk a tohle po nás zůstává," řekla paní Jaroslava, účastnice úklidu.

"Chtěl bych poděkovat všem občanům, nejen občanům Braníku, kde se právě nacházíme a kde i bydlím, ale všem občanům v Praze 4, kteří nám v tento den pomohli uklidit veřejné prostory, o které se bohužel nikdo nestará," řekl Tomáš Hrdinka (ANO) - radní MČ Praha 4.

Akce Ukliďme Česko se sice ve velkém koná 1. dubna, ale zapojit se do ní můžete celý rok. Na stránkách projektu se dozvíte, jak akci podpořit a také, kde vám zapůjčí věci potřebné na úklid. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu