• Načítám...
>

Vysokoškoláci navrhli nový vzhled sídliště Zelená liška

  • 14. dubna 2023,
  • 18:08,
  • PRAHA 4,
  • Monika Rusová

Studenti vysoké školy ČZU si vyzkoušeli navrhnout skutečné projekty pro plánovanou revitalizaci sídliště Zelená liška. Dohromady dali osm různých návrhů. Termín výběru a schválení plánovaných úprav ještě není znám.

Reklama

Zelená liška nebo také Na lišce je jedno z nejstarších sídlišť v Praze, které se nachází na Pankráci. Vzniklo už v období první republiky a tak si zaslouží revitalizaci. 

"Toto sídliště jsme zkusili propojit spoluprací s fakultou z katedry ČZU z katedry architektury a vznikla spousta návrhů a spoustu těch věcí bychom mohli použít v samotné revitalizaci," řekl Patrik Opa (ODS) - místostarosta MČ Praha 4.

"Studenti zpracovávali několik různých lokalit v tom sídlišti a zpracovávali to dokonce v několika variantách. Čili zadání je takové, aby studenti revitalizovali tu zeleň, která tam je a celkově zobytnili celý prostor," řekl Jindřich Vaněk - vyučující ateliérů Katedry zahradní a krajinné architektury ČZU.

Každý z osmi studentských projektů byl současně ročníkovou prací a měl posloužit k inspiraci a k následnému vyjádření občanů v online anketě. Ta by měla pomoci upřesnit požadovaný vzhled veřejného prostranství. 

"Pro rezidenty sídliště je významnou hodnotou stávající vzrostlá zeleň, dalším důležitým tématem je přehlednost veřejného prostoru, což souvisí s problematikou keřů a tím pádem transparentnosti prostoru, kdy těch keřů je tam poměrně hodně a nějaká citlivá redukce by mohla být žádoucí. Pak je to otázka aktivit pro různé uživatelské skupiny od menších dětí přes starší děti a dospívající," řekl Martin Veselý - koordinátor projektu.

"Zkrášlování naší městské části považujeme za velice důležitou a podstatnou část naší činnosti, protože chceme pořádat kulturní akce na hezkých místech," řekl Petr Tomáš Opletal (TOP 09) - radní MČ Praha 4.

Výstava studentských návrhů revitalizace sídliště Zelená liška probíhá v přízemí Úřadu městské části Praha 4 až do 28. dubna. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu