• Načítám...
>

V Praze 4 zruší polovinu poboček České pošty

  • 14. dubna 2023,
  • 0:09,
  • PRAHA 4,
  • Kristýna Svobodová

.

Reklama

Se začátkem letních prázdnin v Česku ubyde 300 poboček České pošty. Jen v Praze jich zmizí 35. Řada městských částí pak přijde i o polovinu poštovních míst. Mezi nimi i Praha 4.

"Česká pošta nám oznámila, že nám na území městské části Praha 4 zruší pět poboček a to číslo je konečné. Maximálně, co Česká pošta připustila, že by se dalo ještě diskutovat, je potenciální výměna jedné pobočky za jinou. To však považujeme za nereálné, protože tak jako tak bychom připustili díru na naší mapě dostupnosti," řekl Ondřej Kubín (ODS) - starosta MČ Praha 4.

V Praze 4 je aktuálně celkem 10 poštovních poboček. Pět z nich včetně této jediné v Braníku stát od 1. července zruší.

anketa

Delší cestu na poštu budou mít lidé v Praze 4 kvůli zrušeným pobočkám v ulicích Rabasova, Vyskočilova, Jiskrova, Podolská a U Plynárny.

"Asi největší problém pocítí obyvatelé v oblasti Braníka a Podolí, nicméně pro ty bude nejvhodnější cestovat na pobočku České pošty, která je na Novodvorské," řekl Ondřej Kubín (ODS) - starosta MČ Praha 4.

Častým problémem pak je komunikace poboček s jejich návštěvníky. Z pěti poboček, které mají s koncem letošního června skončit, jsme navštívili dvě. Ani na jedné jsme ale nenašli informaci pro návštěvníky, že bude daná pobočka k příslušnému datu končit.

"V podstatě od začátku je komunikace z České pošty tragická, protože my jako představitelé samospráv jsme se dozvěděli o rušení poboček na našem území ve stejný den jako novináři. Za městskou část budeme rádi veřejnost maximálně informovat, máme městský časopis, takže v tomto směru bude mít Česká pošta veškerou naší podporu, nicméně zatím z jejich strany nevznikly nějaké dokumenty, které bychom mohli my skrze naše nástroje ventilovat ven," řekl Ondřej Kubín (ODS) - starosta MČ Praha 4.

Kvůli úbytku poboček chce teď radnice Prahy 4 s vedením České pošty vyjednat alespoň školení seniorů na jejich internetový objednávkový systém. Dohoda s ředitelem pošty je ale podle starosty 4 Ondřeje Kubína zatím v nedohlednu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu