• Načítám...
>

Studenti z Prahy 4 se zapojili do úklidu

  • 1. května 2023,
  • 19:31,
  • PRAHA 4,
  • Veronika Kuželková

Městská část Praha 4 ve spolupráci se studenty místní střední školy zorganizovala každoroční akci zaměřenou na životní prostředí. Akce s názvem Eko den se konala v rámci celosvětového projektu Den Země. Tentokrát se uklízelo poblíž ulice Ohradní.

Reklama

Stejně jako každoročně, tak i letos se městská část Praha 4 zapojila do akce zaměřené na životní prostředí. V rámci takzvaného Eko dne se tentokrát uklízelo v zeleni na pomezí Ohradní a Michelské ulice v Michli.

"Já se vždy rád zapojím a přiložím ruku k dílu. My se tady nacházíme v lesním úseku, nad kterým je parkoviště a právě ta zaparkovaná auta generují část toho nepořádku a část toho nepořádku generují lidé bez domova. Našli jsme tady na jednom místě prakticky sto prázdných pet lahví, já se jen domnívám, že to mohou být pet láhve po nějakém pití vína, jiný důvod mě nenapadá," řekl Tomáš Hrdinka (ANO), radní, MČ Praha 4.

Asi dvacítka studentů střední odborné školy mezinárodních a veřejných vztahů spolu s učiteli zorganizovala úklid této zeleně.
 
"Jedná se už o tradiční akci, myslím, že to je šestý ročník. Já se tedy účastním poprvé a myslím si, že to je nadmíru úspěšné a myslím, že je důležité našim nejmladším prvním ročníkům ukázat, že starat se o životní prostředí má smysl, takže to považuji za velmi přínosné," řekl Marek Svajčík, učitel, Škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha.

"My jsme se na začátku tohoto projektu rozdělili nejdříve práce, rozdělili jsme se do týmů, kdo bude dokumentovat, kdo bude hlavní organizátor sběračů a kdo potom vše sesbírá. Myslím si, že práci jsme si rozdělili skvěle, máme skvělý tým, sesbírali jsme hodně odpadků, sesbírali jsme hodně bordelu, našli jsme strašně moc zajímavých věcí, takové fakt poklady a všechno potom bude zdokumentované na webových stránkách Eko dne," řekla Agáta Plánková, studentka, Škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha.

"Šlo to úplně v pohodě, našli jsme spoustu různých zajímavých věcí jako třeba jehly, spousta střepů, ale vše to bylo hlídané našimi učiteli, takže když jsme našli nějaký nebezpečný odpad, tak jsme ho nahlásili a zavolala se městská policie a ta už se o něj postarala," řekl Jan Petřík, student, Škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha.

Den Země připadá tradičně na 22. dubna. Každoročně tento den upozorňuje na ekologické hrozby, učí recyklovat odpad a chovat se zodpovědně k životnímu prostředí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu