• Načítám...
>

Pískoviště v hřišti Jiskrova v Praze 4 mají nový písek

  • 19. května 2023,
  • 9:25,
  • PRAHA 4,
  • Ondřej Švec

Děti v Praze 4 mají obrovské štěstí! Díky městské části tam totiž už dlouhá léta mohou naplno využívat hřiště Jiskrova v ulici Na Mlejnku, které patří k vůbec největším na čtyřce. Na hřišti je celá řada herních prvků, prolézaček, houpaček, domeček z vrbového proutí a co by to bylo za hřiště, kdyby tam nebylo pískoviště! Ploch, kde si mohou děti hrát v písku, je na hřišti Jiskrova hned několik. A aby bylo hraní na písku pro děti bezpečné, je třeba jej také pravidelně měnit. A ten čas nastal právě teď.

Reklama

Hřiště Jiskrova v ulici Na Mlejnku v Praze 4 obsadili dělníci s lopatami. Děti a jejich rodiče se ale určitě nemusí bát, že by tam snad měl místo toho vyrůst nový obchodní dům nebo parkoviště, to se tam pravidelně vždy jednou za rok provádí výměna písku v pískovišti, aby si tam děti mohly dál v bezpečí hrát.

"Písek i kačírek na těch dopadových plochách měníme z hygienických důvodů, co se týče těch dopadových ploch, tak tam jsou to bezpečnostní důvody, kdy často ten kačírek už vlivem pohybu dětí chybí a nebo je v sousední trávě. Určitě je tu také estetické hledisko, protože děti si rády hrají v čistém prostředí," řekl Tomáš Hrdinka (ANO) - radní MČ Praha 4.

Partu dělníků čeká náročná práce minimálně na celé dopoledne. Napřed totiž musí odstranit starý písek a navézt nový, ale upravují třeba i tvar dopadových ploch, protože tráva má tendenci zarůstat do štěrku. Dále pak vyhrabávají okolní trávníky od zbytku kamínků. Městská část má ve správě 125 dětských hřišť, výměna na všech hřištích tak zabere zhruba měsíc a půl. 

"Je to i nějaký standard, který jsme my jako děti tehdy neměly, ale dnes jsou ty standardy obecně vyšší a samozřejmě pokud dojde k nějakému jednorázovému znečištění, ať už třeba toulavou kočkou, tak se může ten materiál, ten písek vyměnit jednorázově i mimo ty standardní jarní termíny," řekl Tomáš Hrdinka (ANO) - radní MČ Praha 4.

Dětské hřiště v ulici Na Mlejnku nabízí dětem, jak těm nejmenším, tak těm předškolním, široký výběr herních prvků. Najdou tam i konstrukce z vrbového proutí, které jsou uměle zavlažovány a v průběhu roku by je mělo pokrýt listí, což vytvoří pro děti dokonalý úkryt, ať už před sluníčkem a nebo v rámci hry na schovávanou.

"Já bych rád ještě do budoucna, protože to hřiště je opravdu velké, v jeho zadní části udělal něco pro teenagery, soustavu nějakých hrazd a vahadel, kde by mohli cvičit a posilovat se svou vlastní váhou," řekl Tomáš Hrdinka (ANO) - radní MČ Praha 4.

Díky péči městské části a poctivé práci dělníků se tak děti v Praze 4 mohou těšit z čistého a bezpečného hřiště, kde si mohou bez starostí hrát a dále rozvíjet svou bujnou fantazii. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu