• Načítám...
>

V parku Na Pankráci proběhl tradiční Den Země

  • 23. května 2023,
  • 8:29,
  • PRAHA 4,
  • Ondřej Švec

V Centrálním parku Na Pankráci proběhla tradiční akce s názvem Den Země zaměřená na propagaci a podporu ochrany životního prostředí. Pro návštěvníky byl připravený bohatý doprovodný program. Mohli se podívat na cvičení dravých ptáků, seznámit se s pracovní činností policejních koní, zblízka si prohlédnout popelářský vůz, zaskákat si v nafukovacím hradu a spoustu dalšího. Akci navíc přálo krásné počasí a tak si ji lidé mohli jak se patří užít až do 17. hodiny, kdy Den Země v parku Na Pankráci skončil.

Reklama

Centrální park Na Pankráci hostil tradiční akci s názvem Den Země. Návštěvníci, mezi které patřily hlavně rodiny s dětmi, se mohli hravou formou seznámit s tím, jak město hospodaří s odpady, jak se stará o čistotu v ulicích, mohli si prohlédnout řadu strojů včetně popelářského náklaďáku a čekal na ně i bohatý program.

"Jsou tu městské firmy, jsou tady zástupci městské policie, jsou tady Lesy hlavního města Prahy, které se nám starají o naše lesy a také o naše malé vodní toky, to málokdo třeba ví, že i o ty toky se stará správa lesů. Jsou zde zástupci i jiných organizací, máme zde dravé ptáky, takže děti se mohou podívat, že i draví ptáci žijí v hlavním městě Praze, ale není to jen o těch lesních zvířatech, ale třeba i o těch rybách, které v našich řekách a i v pražských tocích žijí," řekl Tomáš Hrdinka (ANO) - radní MČ Praha 4.

Na uspořádání akce se společně s městskou částí Praha 4 velkou měrou finančně podílela i společnost Komwag, která má v hlavním městě na starosti komplexní služby v oblasti čištění, odvozu odpadů a kontejnerů. Pro návštěvníky Dne Země rovněž připravila řadu zajímavých aktivit. 

"Máme tady popelářské auto, máme tady speciální čtyřkolku na úklid psích exkrementů, máme tady soutěže pro děti, máme tady doprovodný program, který bude určitě zajímavý. Popelářský vůz je navíc ještě vyzdoben košem na basketbal, takže taková pěkná příjemná atrakce, můžeme si zkusit hrát basket na popelářském autě," řekl Jan Petružálek - místopředseda představenstva Komwag a.s..

Díky krásnému - skoro až letnímu počasí si návštěvníci mohli Den Země jak se patří užít, a to až do 17. hodiny, kdy pro tento rok akce skončila. Ti, co dorazili, se mohli atraktivní formou dozvědět řadu vědeckých poznatků z oblasti ekologie a životního prostředí, což jsou oblasti, které se bezprostředně týkají každého z nás. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu