• Načítám...
>

Dobrovolní hasiči z Újezdu se rozloučili s májkou

  • 28. května 2023,
  • 8:59,
  • PRAHA 4,
  • Ondřej Švec

V městské části Praha - Újezd se poslední květnový víkend konala tradiční Májová veselice, která lidem z Újezdu a okolí dělala radost už pošestnácté v řadě. Akci symbolicky zahájilo kácení májky v podání místních dobrovolných hasičů v čele s panem starostou Václavem Drahorádem a pak už mohla začít samotná veselice, která se konala u hasičské zbrojnice. Městská část pro návštěvníky připravila bohatý doprovodný program, a to jak pro dospělé, tak ty nejmenší, na které čekala například pohádka a řada dalších aktivit.

Reklama

Takhle to 30. dubna na čarodějnice v městské části Praha - Újezd začalo a takhle to 27. května skončilo. Májka co by symbol jara šla logicky s příchodem letních teplot k zemi. Její kácení probíhalo za přítomnosti místního Sboru dobrovolných hasičů, kam patří i starosta Újezdu Václav Drahorád. Než ale šla májka na věčnost, museli se hasiči vypořádat s překážkou v podobě nevhodně stojící dodávky. 

"Dodávka tam parkovala i přes zákaz zastavení, ale samozřejmě pan řidič byl na obědě vedle v restauraci, tak akorát doobědval a odjel," řekl Václav Drahorád (ODS) - starosta MČ Praha - Újezd.

Pak už ale nic nebránilo tomu, aby mohl začít v pořadí už šestnáctý ročník Májové veselice. Na návštěvníky akce čekal tradičně bohatý doprovodný program, kdy se myslelo i na děti, pro které vedení Újezdu připravilo rytířskou pohádku.

A kdo by náhodou dostal hlad nebo žízeň, tak na Májové veselici byl na správném místě.

"Máme pro děti a pro dospělé párek v rohlíku, ten je standardně na našich akcích, nějaký steak, vepřový guláš, teplou kukuřici a takovou novinku - sýr v housce. Pro dospělé pivo a pro mládež točenou limonádu," řekl Václav Drahorád (ODS) - starosta MČ Praha - Újezd.

Do pořádání akce se zapojila i řada místních obyvatel, například pan Šeba, který se k Újezdu hrdě hlásí.

"Ve chvíli, kdy jsem se sem přistěhoval, tak jsem měl takovou vizi a sen a přál jsem si, aby místní děti se měly trošku lépe, než se mají třeba děti v ostatních městských částech. Tak tady občas pomohu a zařídím něco pro děcka, aby sportovala, takže k nám chodí bruslit, jinak to tady samozřejmě děti dělají bezvadně, starosta je vynikající a snaží se, aby tady ta kultura a to sdružování těch sousedů fungovalo, je tady pořádek, čisto, fajn lidé," řekl Patrik Šeba - obyvatel MČ Praha - Újezd.

Májová veselice pokračovala až do večerních hodin, kdy byla na programu hudební vystoupení a hlavně dražba pokácené májky, kdy výtěžek bude věnován na podporu mladých fotbalistů z SK Újezd Prahy 4. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu