• Načítám...
>

V Praze 4 je velký zájem o letní fotbalové kempy pro děti

  • 24. července 2023,
  • 23:45,
  • PRAHA 4,
  • Monika Rusová

Kavčí hory v Praze 4 již tradičně obsadili malí fotbalisté. AFK Slavoj Podolí Praha už opakovaně uspořádal fotbalový příměstský tábor a to hned ve třech letních termínech. Letos se přihlásilo přes 350 dětí, což je zatím největší zájem, který pořadatelé zažili.

Reklama

Mnoho zábavy a sportu pro děti a příjemná služba v době letních prázdnin pro rodiče. To jsou příměstské tábory, které jsou rok od roku oblíbenější. Kdo má rád fotbal a je pro něj dostupná čtvrtá městská část, mohl by ho nadchnout letní fotbalový kemp AFK Slavoj Podolí Praha, který se koná v areálu Kavčích hor již posedmé.

Fotbalový kemp je zaměřený na rozvoj pohybových a fotbalových dovedností, ale i jiných her a soutěží a není určen pouze chlapcům. Pochopitelně klučičí pokolení je ve značné převaze, ale mezi přihlášenými dětmi je i pár děvčat. 

"Je to pro děti od 4 do 14 let. Hlavně je to rozmezí od těch pěti až dvanácti let. To je takové největší rozmezí těch dětí, které jsou tady přihlášené," řekl Karel Dvořáček - sportovní ředitel AFK Slavoj Podolí Praha.

"Dopoledne i odpoledne máme dva tréninky po hodině a půl. Ti starší, tam je více herních tréninků, to znamená, že více do kombinace, nějaké herní cvičení ve větším počtu, u těch menších se především jedná o cvičení, kdy jsou sami za sebe, vedení míče, jak jsem říkal, hlavně sami za sebe," řekl Michal Mareš - trenér AFK Slavoj Podolí Praha.

Pro letošní léto byly naplánovány tři termíny kempů. Dva v červenci a jeden v srpnu.

"Jeden turnus trvá od pondělí do pátku od 8 hodin od rána a mezi 4. - 5. si rodiče vyzvedávají děti," řekl Karel Dvořáček - sportovní ředitel AFK Slavoj Podolí Praha.

Každý termín kempu navštíví nějaký fotbalový ligový hráč, který udělá dětem autogramiádu. Loni to byl třeba Jaroslav Köstl.

"Vychází to na 3, 5 tisíce za týden, cena obsahuje práce trenérů, veškeré energie spojené s naším areálem, ranní svačina, oběd, odpolední svačina, nealko, ovoce tábl, čili je to malinko takový all inclusive," řekl Karel Dvořáček - sportovní ředitel AFK Slavoj Podolí Praha.

Pro sourozence je možná až padesátiprocentní sleva a s sebou toho není potřeba mnoho. 

"Kopačky, balon a pití. To je jediné, co tady potřebují, tričko a kraťasy dostanou od nás a pak samozřejmě dobrou náladu," řekl Michal Mareš - trenér AFK Slavoj Podolí Praha.

Případní zájemci se stále mohou přihlásit. V posledním turnusu je pár míst ještě volných.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu