• Načítám...
>

Praha 4 i letos své občany vyzvala k prevenci zdraví

  • 20. září 2023,
  • 22:24,
  • PRAHA 4,
  • Kristýna Svobodová

Městská část Praha 4 uspořádala již tradiční Den zdraví. Ten se konal před obchodním centrem Arkády Pankrác a nabízel návštěvníkům například možnost si nechat zdarma vyšetřit zrak či změřit krevní tlak.

Reklama

Věnujte 10 minut svému zdraví. To byl podtitul 5. ročníku osvětové akce Den zdraví v Praze 4. Návštěvníkům i letos nabídl řadu bezplatných vyšetření.

"Určitě je důležitá v dnešní době osvěta a prevence. Říká se, že je to třeba i půl zdraví. Mně se líbí to, že je to na jednom místě, ať už v rámci osvěty, ale zároveň i skutečná měření třeba nitroočního tlaku nebo si mohou lidé nechat prohlédnout znaménka, jestli nemají tendenci k tvorbě melanomu," řekl Tomáš Hrdinka (ANO) - radní MČ Praha 4.

A právě o kontrolu pih byl mezi návštěvníky tradičně velký zájem. Lidé tu ale měli také možnost nechat si změřit nutriční hodnoty. Na akci i tentokrát spolupracovaly nemocnice a kliniky z celé čtvrté městské části.

"Já si myslím, že lidé by měli mít přehled o tom, že existují určité preventivní programy, které jsou velice důležité pro jejich zdraví a protože ta prevence je opravdu nesmírně důležitá, tak aby věděli, jak do těch preventivních programů vstoupit, jak je absolvovat, jak chodit na kontroly, protože když někdy přijdou, tak už je pozdě a to je zbytečné," řekl Zdeněk Beneš - ředitel Thomayerovy nemocnice.

Mezi ty nejdůležitější, které by lidé rozhodně neměli podceňovat, patří podle ředitele Thomayerovy nemocnice Zdeňka Beneše prevence onkologických onemocnění.

"Těch máme několik. Dnes je to hlavně onkologický screening karcinomu prsu, rakoviny tlustého střeva a konečníku, čípku, připravuje se screening karcinomu prostaty, screening rakoviny plic, to jsou nesmírně důležité programy. Když se zachytí ten nádor včas, tak se opravdu dá ten člověk nejen léčit, ale i vyléčit," řekl Zdeněk Beneš - ředitel Thomayerovy nemocnice.

Na akci si přímo na místě mohli kolemjdoucí nechat také vyšetřit zrak nebo změřit krevní tlak. K dispozici pak byla i poradenství v konkrétních oblastech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu