• Načítám...
>

Na Nuselské radnici visí Izraelská vlajka

  • 10. října 2023,
  • 12:06,
  • PRAHA 4,
  • Veronika Kuželková

Zákeřný útok na Izrael, který provedlo teroristické hnutí Hamás, jednoznačně odsuzují i ve 4. městské části. Vyjádřili proto lítost nad jeho oběťmi i podporu izraelským obyvatelům a vyvěsili izraelskou vlajku na budovu Nuselské radnice.

Reklama

Městská část Praha 4 se také připojila k podpoře Izraele napadené hnutím Hamás a jako výraz solidarity vyvěsila na historické Nuselské radnici izraelskou vlajku. Při útoku palestinského radikálního hnutí na Izrael přišlo už totiž o život minimálně 700 lidí a dalších zhruba 2300 zůstalo zraněných. Izraelské úřady ale očekávají, že počet obětí ještě poroste.

"Za Prahu 4 Izrael bereme jako spřátelenou zemi, která byla napadena teroristy z Hamásu, teroristé zabíjeli občany Izraele, my jako vedení radnice jsme symbolickou formou vyjádřili podporu státu Izrael a doufáme, že v Izraeli zavládne opět bezpečnost a občané Izraele budou moci být svobodní a v bezpečí ve svých domech. Připojili jsme se touto formou k magistrátu, rozhodli jsme to ráno, magistrát to vyvěsil ve dvě hodiny, my ve čtyři hodiny, bylo to poměrně spontánní rozhodnutí, spontánní na průběh toho, co se děje ve spřátelené zemi," řekl Filip Vácha (TOP 09), místostarosta, MČ Praha 4.

Pozadu nezůstal ani Magistrát hlavního města Prahy, ten vyvěsil vlajku Izraele na budovu Nové radnice. Na podporu a jako výraz solidarity se také v den útoků, tedy v sobotu 7. října, modře a bíle rozsvítila Petřínská rozhledna. To samé udělali i naši němečtí sousedé, když v barvách Izraele nasvítili Braniborskou bránu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu