• Načítám...
>

Praha 4 dlouhodobě spolupracuje s Diakonií

  • 13. listopadu 2023,
  • 16:38,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Více než třicet rodičů by mohlo od příštího roku využívat služeb Diakonie Českobratrské církve evangelické. Spolupráce mezi ní a městskou částí trvá již delší dobu a využívají ji zejména maminky s dětmi převážně za účelem takzvané rodičovské kompenzace.

Reklama

Čtvrtá městská část dlouhodobě spolupracuje s Diakonií Českobratrské církve evangelické, a to v oblasti prevence ústavní výchovy. Praha 4 za tímto účelem pravidelně vyčleňuje dotace.

"Praha 4 v rámci své sociální politiky spolupracuje s Diakonií středisko Praha, a to právě v oblasti zvyšování rodičovských kompetencí maminek s dětmi a je to právě za účelem toho, aby děti zůstávaly v rodinném prostředí, za což jsme moc rádi a právě díky získaným grantům Praha 4 může dotovat Diakonii středisko Praha právě ke zvyšování těch rodičovských kompetencí. Za poslední dva roky se nám podařilo v rámci grantu pro Diakonii poskytnout 800 tisíc a pro rok 2024 by to mělo být více jak půl milionu. My za Prahu 4 jsme pyšní, že Diakonie středisko Praha mělo před dvěma lety 22 maminek, o rok později už 27," řekl Radek Lacko (ANO), radní MČ Praha 4.

V příštím roce se počítá s tím, že by této služby mohlo využít až třicet dva maminek. 

"Naši klienti se k nám dostávají, protože se nachází v nějaké náročné životní situaci, často řeší problémy, jako je ztráta bydlení, nestabilní bydlení, finanční potíže, problémy s výchovou dětí, špatný prospěch dětí nebo různé druhy závislostí u rodičů. My pomáháme, učíme rodiče, jak řešit ty náročné situace vlastními silami tak, aby se vyvarovali nějakému opakovanému selhávání. Doprovázíme rodiny na úřady, pomáháme jim komunikovat se sociálními pracovníky na úřadech, doprovázíme je do škol, učíme je komunikovat s učiteli, jak vyjednávat různé věci," řekla Veronika Tichá, sociální a vedoucí pracovnice Diakonie.

Rodiče mohou se svými dětmi jak docházet do prostor Diakonie, tak i využít terénní služby a zůstat tak v domácím prostředí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu