• Načítám...
>

Radní z Prahy 4 obdarovali Dětské centrum v Sulické

  • 15. prosince 2023,
  • 12:56,
  • PRAHA 4,
  • Veronika Kuželková

Už potřinácté se konalo slavnostní předání sbírky z akce "Děti dětem" Dětskému centru při Fakultní Thomayerově nemocnici s komplexní péčí a podpůrnou rodinnou terapií v Sulické ulici. A to za účasti 1. místostarostky Ireny Michalcové. Jedná se o výtěžek sbírky, která je každoročně organizovaná ve školách na území Prahy 4.

Reklama

Školská zařízení ze Čtyřky se opět zapojila do sbírky Děti dětem. Zájemci mohli do škol a školek přinášet potřebné věci, které byly následně předány Dětskému centru Thomayerovy nemocnice v Sulické.

"Je to taková akce, kdy se snaží naše rodiče dětí z našich škol pomáhat dětem, které to v životě nemají zrovna jednoduché. Při dnešních cenách všeho je to činnost velice důležitá, i když já jsem teď docela v šoku, protože jsem se letos bála a dokonce jsem do poslední chvíle váhala, zda vůbec oslovím naše zařízení, protože sami dobře víte, jak to vypadá letos s tím, že i samy rodiny mají problémy. Nakonec jsme se během pár dní rozhodli, že přeci jen ty školy oslovíme a výsledek je ten, že to předčilo všechna naše očekávání," řekla Irena Michalcová (ANO), místostarostka MČ Praha 4.

"Já z toho mám úplně úžasný pocit, protože už je to potřinácté, co se tady potkáváme a i přes ty eskapády, kde se říká, zda zařízení budou nebo nebudou, jsou nám stále věrni a dávají nám věci, které jsou potřebné. Jsou to pragmatické dárky, které využijeme pro děti, pro maminky, pro provoz a tím ušetříme," řekla Jaroslava Lukešová, ředitelka Dětského centra s komplexní péčí a podpůrnou rodinnou terapií.

"To, co vidíte za mnou, čítá 450 tisíc, je to vůbec největší sbírka, kterou jsme vybrali a ze 21 základních škol se nám zúčastnilo 18 a z toho ještě dvě základní školy poslaly finanční příspěvek na účet a domluvili jsme se s paní ředitelkou, že ty peníze budou použity na kulturní představení pro děti teď před Vánoci," řekla Irena Michalcová (ANO), místostarostka MČ Praha 4.

Dobrá věc se skutečně podařila, protože se nakonec vybraly dary v hodnotě 450 tisíc korun. Aby byla sbírka co nejvíce přínosná, Dětské centrum potřebuje a uvítá především pleny, šampony, sprchové gely, mýdla, krémy na opalování, papírové kapesníčky, vlhčené ubrousky, gely na praní a nebo také baterie do hraček.

    Reklama

    Mohlo by Vás zajímat


    Nejnovější zprávy PRAHA


    Nejčtenější zprávy

    Reklama

    PR články

    Více PR článků
    Zavřít reklamu