• Načítám...
>

V Praze 4 se uklízelo. V Michli proběhl 7. ročník Eko dne

  • 30. května 2024,
  • 9:53,
  • PRAHA 4,
  • Ondřej Švec

V Praze 4 v Michli proběhl už 7. ročník Eko dne, který se zaměřil na úklid zanedbaných míst. Jde zejména o veřejná místa, která patří soukromému majiteli, který na jejich úklid příliš nedbá a městská část nemá povinnost je uklízet. Vhod proto přijdou právě takovéto akce, do které se opět zapojili studenti ze střední Školy mezinárodních a veřejných vztahů Praha.

Reklama

V Praze 4 se uklízelo. S pytli na odpadky vyrazili do ulic radní městské části Praha 4 Tomáš Hrdinka (ANO) a studenti střední Školy mezinárodních a veřejných vztahů Praha. Šlo o takzvaný Eko den v Michli, který se konal už posedmé. 

"Uklízíme pozemky v Michli, konkrétně je to území, kde ta škola funguje, dnes se nás za hezkého počasí sešlo asi 70 nebo 80, takže jsme se rozdělili na 4 skupiny kolem ulice Ohradní, jedna skupina jde podél Botiče směrem dolů do Nuslí a rádi bychom naplnili minimálně 30, 40 pytlů. Uvidíme," řekl Tomáš Hrdinka (ANO) - radní MČ Praha 4.

Do akce se zapojila i učitelka ekologie a biologie Kateřina Hájková, která už se na některá zaneřáděná místa ve svém okolí nemohla dívat a tak se rozhodla, že je uklidí sama.

"Tato lokalita je stráň naproti schodům, kterými každý den chodíme a na jaře a na podzim se na tu stráň, která je zaneřáděná, koukáme, tak jsme se rozhodli, že s tím něco uděláme. Dnes jsme tady našli spoustu skla, našli jsme tady i nějaké poházené oblečení, našli jsme tady i takovou malou nelegální skládku, ale na ty vtipnější nálezy ještě čekáme, loni to byla podprsenka, ta to vyhrála, tak uvidíme, co to bude letos," řekla Kateřina Hájková - učitelka ekologie a biologie.

A jako správná učitelka zapojila i své studenty, aby na vlastní oči viděli, jaký nepořádek jsou někteří lidé schopni napáchat.

"Byl tady zajímavý spánek pro bezdomovce, bylo tam docela hodně toho bordelu," řekla Nikoleta Onats - studentka.

"Pomáháme přírodě, což je důležité a užívám si to. Jsme tady s kamarády, tak je to dobré, takové zpestření výuky," řekl Adam Bezpalec - student.

Veškeré nasbírané odpadky budou následně svezeny jako směsný komunální odpad.  

"My jako městská část poskytujeme ochranné pomůcky, pytle a potom také zajišťujeme svoz, studenti to vždy připraví na nějakých hromadách na předem domluvených místech a potom svozová služba ještě tentýž den, aby se to nestalo předmětem rabování některých lidí, to odveze k likvidaci," řekl Tomáš Hrdinka (ANO) - radní MČ Praha 4.

Městská část Praha 4 má povinnost uklízet veřejnou zeleň v zástavbě, pokud jde ale o veřejné pozemky, které mají soukromého majitele, který na úklid často nedbá, pak přijdou na řadu právě takovéto akce. Zanedbaná území s vysokou trávou, stromy a křovinami jsou pak často učiněným smetištěm.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu