• Načítám...
>

Lhotku zaplavily paddleboardy a vodní pólo

  • 19. července 2024,
  • 8:14,
  • PRAHA 4,
  • Kristýna Svobodová

Během prázdnin si radnice městské části Praha 4 připravila v rámci dlouhodobého programu "Čtyřka sportuje" několik zajímavých akcí pod hlavičkou "Léto na Čtyřce". V polovině července to na biotopovém koupališti byl tentokrát paddleboarding a vodní pólo. To si mohli občané Čtyřky pod vedením odborníků zdarma vyzkoušet.

Reklama

Vodní pólo nebo paddleboarding si v polovině července mohli zdarma vyzkoušet návštěvníci biotopového koupaliště Lhotka v Praze 4. Radnice tady pro ně totiž přichystala další z mnoha letních akcí v rámci programu "Léto na Čtyřce".

"Je to v podstatě představování různých typů sportů, pro naše občany je to zdarma a všichni, kdo dnes přijdou na toto koupaliště, tak od 3 hodin si mohli vyzkoušet paddleboardy, byla ukázka, výuka, jak to probíhá, představení klubů a jak můžete vidět, tak si někteří ty paddleboardy zkouší a teď se představuje náš oddíl vodního póla, který bude za chvilku ukazovat to vodní pólo," řekl Jaroslav Míth (Spolu), radní MČ Praha 4.

"Předvedeme, jak se hraje vodní pólo a budou si moci vyzkoušet, jak se šlape, základní dovednosti, jak se šlape, jak se plave s míčem, jak se hází, jak se vystřelí," řekl Roman Zachoval, předseda Univerzitního klubu vodního póla Stepp Praha.

Koho pak vodní pólo zaujalo, mohl se přihlásit do Univerzitního klubu vodního póla Stepp Praha, který sídlí v Podolí.

"Kde celý rok od září do června trénujeme, jsme v současné době asi největší klub v České republice s největší základnou od těch nejmenších, přípravky začínají mezi osmým a dvanáctým rokem až po dospělé," řekl Roman Zachoval, předseda Univerzitního klubu vodního póla Stepp Praha.

Zájemci z řad mužů, žen i dětí od 8 let se tak v případě zájmu mohou do klubu hlásit na webových stránkách www.stepp.cz. Pravidla se prý brzy naučí každý, kdo má rád vodu a pohyb.

"Je to kolektivní sport, který je kontaktní, takže ty vlastnosti, které jsou k tomu potřeba, jsou prakticky všechny, které u sportu potřebujete, je to jak týmové myšlení, k tomu individuální dovednosti, zručnost s míčem, základem jsou dobré nohy, protože se v té vodě hodně šlape," řekl Roman Zachoval, předseda Univerzitního klubu vodního póla Stepp Praha.

"Sport je důležitý, zaprvé to vede ty lidi ke zdraví, ale je to i o nějakém celospolečenském, protože sportovci se učí prohrávat, učí se vyhrávat, učí se přijímat tu prohru, učí se být s kolektivem, dělat ty věci dohromady, takže si myslím, že to je po všech stránkách ideální," řekl Jaroslav Míth (Spolu), radní MČ Praha 4.

Akcí na Lhotce ale program pro děti na Čtyřce nekončí. Městská část chystá pro děti ještě třeba vodní klouzačku na Roztylském náměstí a na konci léta pak ještě sportovní a zábavné rozloučení s prázdninami v centrálním parku na Pankráci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu