• Načítám...
>

Žáci ZŠ Ohradní mají nový amfiteátr

  • 4. listopadu 2017,
  • 19:45,
  • PRAHA 4,
  • Tomáš Mladějovský

V rámci soutěžního projektu Lepší škola zvítězili se svým návrhem žáci Základní školy Ohradní v Městské části Praha 4. Jejich multifunkční amfiteátr zaujal první místo především díky neobvyklému a smysluplnému pojetí využití malého školního prostoru. Ten byl zveleben a zútulněn, a stal se tak novým centrem základní školy.

Reklama

Multifunkční amfiteátr v atriu ZŠ Ohradní opravdu splňuje Komenského Škola hrou. Děti se tu patřičně mohou vyřádit.

"Byli jsme osloveni, jestli se nechceme zapojit do soutěže, kde soutěžily 4 základní školy na Praze 4, a ta, která by zvítězila, tak dostane 50 tisíc a může si zrealizovat svůj sen. Tak jsme se přihlásili, vyhráli a přidali trochu svých peněz. Vzniklo z toho toto dílo," řekla Eva Smažíková, ředitelka ZŠ Ohradní.

Sympatické na celém projektu Lepší škola bylo, že do jeho realizace byly zapojeny především děti.

"Vymyslely to děti v rámci hodin občanské výchovy a toto je opravdu dílo, které si ony vysnily. Architekt to nakreslil na papír a podařilo se to zrealizovat," řekla Eva Smažíková.

Celý projekt byl podpořen sponzorskou částkou ve výši 50 tisíc korun. Zbytek, do více než 300 tisíc korun, doplatila samotná ZŠ, například z peněz, které děti získaly sběrem starého papíru. Rozhodující ale bylo, že se přihlásily do samotné soutěže.

"Dětem ze ZŠ Ohradní se to krásně povedlo. Podle nás tady roste zcela nová generace, která se učí sebevědomě prezentovat své potřeby," řekla Kamila Drtilová, PR manažer, Lepší místo.

anketa

ZŠ Ohradní ještě plánuje výstavbu dalších herních prvků v atriu školy. Zatím je to jen další sen, na který by vedení školy chtělo opět získat alespoň část financí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu