• Načítám...
>

Děti pomáhají dětem

  • 14. prosince 2017,
  • 18:05,
  • PRAHA 4,
  • Kristýna Svobodová

Školy a školky z Prahy 4 přispěly na dobrou věc. Sedmou vánoční charitativní sbírku na podporu Dětského centra uspořádala městská část. Přispívali všichni – učitelé, rodiče, děti i široká veřejnost.

Reklama

Charitativní akce s názvem Děti dětem je finanční i věcná sbírka mateřských a základních škol pro děti, které žijí v Dětském centru.

"Akce vznikla spontánně. Začínalo se v roce 2013 sbírkou na OC Arkády a protože se té sbírky hodně účastnily naše děti, tak přišly s nápadem, že by v tom pokračovaly - v podstatě v rámci vánočních trhů, které většina škol pořádá, děti připraví různé výrobky a na těch trzích je prodávají. Ten výtěžek + nějaká sbírka, kterou tam dělají, použijí na to, že nakoupí věci potřebné pro kojenecký ústav," řekl Jaroslav Míth, radní MČ Praha 4.

"Tato akce je neskutečně krásná. Je to dvojnásobné množství, než to bylo vloni. Ten objem vydrží tak půl roku. Záleží na tom, jaká je tady klientela, jak jsou ty děti věkově a jaké mají v tom okamžiku potřeby," řekla Jaroslava Lukešová, ředitelka Dětského centra v Krči.

anketa

"Thomayerova nemocnice velice děkuje radnímu Prahy 4 a všem zastupitelům na Praze 4 za velký přínos pro naše Dětské centrum," řekla Jaroslava Mrkvičková, náměstkyně ředitele Thomayerovy nemocnice.

Letos se na vánoční sbírce vybralo jednou tolik co v minulém roce a celkový obnos tedy činí kolem 300 tisíc korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu