• Načítám...
>

Pražané oslavili Den Země v Parku Na Pankráci

  • 18. dubna 2018,
  • 19:53,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

Praha 4 slavila v parku Na Pankráci Den země. Příchozí si mohli užít soutěže i programy zaměřené na ekologickou výchovu. O pestrý program se také postarali vědci z Geofyzikálního ústavu Akademie věd ČR.

Reklama

V parku Na Pankráci si připomněli děti i dospělí Den Země. Tento svátek, který připadá na 22. dubna, oslavují lidé na celém světě. Cílem je přiblížit široké veřejnosti ekologickou výchovu zábavnou formou.

"My tuto akci pořádáme tradičně už pár let. Má to velký ohlas, chodí sem spousta dětí. Dnes se jich dokonce přihlásilo 800 z našich základních a mateřských škol," řekl Ondřej Růžička, radní MČ Praha 4. 

Pro děti zde byly přichystány workshopy, různé soutěže nebo praktické ukázky, jak lze efektivně recyklovat použitý materiál. 

"Tyto vločky se dají přetavit na filament do 3D tiskárny, takže toto se roztaví, projede to tryskou a pak z toho vznikne taková struna, která se dá přímo zasadit do tiskové hlavy 3D tiskárny," řekl Šimon Prokop, architekt Pet-Mat.

Děti se taktéž dozvěděly jak využít nepotřebný textil, jako jsou např. ponožky nebo roztrhané prostěradlo. 

"Ponožku, pokud ji chceme použít v domácnosti, tak je ideální třeba na umytí žaluzií. Když si ji navléknete na ruku a prsty projedete žaluzie. A pokud máte děti a chcete s nimi tvořit, můžete vytvořit maňásky, lichožouty," řekla Lenka Harcubová, majitelka společnosti Potex. 

Den Země byl vyhlášen v roce 1970. V současné době ho slaví lidé ve více než 193 státech světa a to bez ohledu na původ, víru, či národnost.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu